Evitovky prechádzajú pod vydavateľstvo Hospodárskych novín

Evitovky prechádzajú pod vydavateľstvo Hospodárskych novín Foto: FB Evitapress

Pri nedávnom škandále okolo nevyplatených honorárov Evy Urbaníkovej riaditeľ vydavateľstva Mafra Slovakia vyzýval autorov, ktorým dlhuje Evitapress honoráre, že im ich vyplatí.

 


„Ak má niekto nevyplatené pohľadávky voči vydavateľstvu Evitapress, nech sa obráti na firmu Mafra Slovakia, budeme o nich diskutovať," vyhlásil v máji riaditeľ vydavateľstva Mafra Slovakia Vladimír Mužík.
Po blogu jedného z autorov vyšlo najavo, že EvitaPress má nevyplatené pohľadávky.

 

Viac: Eva Urbaníková: Dôrazne sa ohradzujem voči tvrdeniam niektorých médií a blogov

Vo vydavateľstve Mafra vychádza od roku 2015 mesačník s názvom Evita, ktorého je Urbaníková tvárou aj šéfredaktorkou. Zmienky o problémoch Urbaníkovej tak neprospievali imidžu mesačníka, ktorý nesie jej meno.

Podľa informácií Omédiách.com na vydavateľstvo Hospodárskych novín prechádza v týchto dňoch aj vydávanie kníh edície s názvom Evitovky, ktoré doposiaľ vydávalo vydavateľstvo Evitapress Urbaníkovej. To, že Evitovky prechádzajú pod Mafru potvrdil riaditeľ vydavateľstva. „Áno, budúci rok obnovíme vydávanie edície Evitovky, presný plán ešte ladíme, ale zámer je jasný," povedal Mužík pre Omédiách.com. "Myslíme si, že na trhu je o tento druh literatúry záujem, takže sa stane súčasťou nášho podnikania," dodal.

„Iné finančné vyrovnanie nebudeme zverejňovať. Len ubezpečujem, že všetky dlhy voči právnickým osobám sú alebo budú v najbližšej dobe vyplatené," povedal Mužík.

Mafra Slovakia sa profiluje ako vydavateľstvo ekonomického denníka Hospodárske noviny a odborných titulov. S príchodom Mužíka, keď vydavateľstvo cez spoločnosť Agrofert kúpil Andrej Babiš, začali pribúdať aj iné produkty - online televízia, mesačník Evita, či chystané nové tituly ako Téma či Čarovné Slovensko.

Pokúšame sa získať stanovisko Evy Urbaníkovej.