Trumpa urazilo, že nemá istotu, že bude osobnosťou roka v Time

Trumpa urazilo, že nemá istotu, že bude osobnosťou roka v Time Foto: Facebook Donald Trump

  

Americký prezident Donald Trump prejavil značnú nevôľu nad tým, že nemá isté, či bude znova vyhlásený za osobnosť roka v časopise Time. Zástupcovia Time ho oslovili so žiadosťou o poskytnutie rozhovoru a pózovanie ich fotografovi. Trump ale odmietol, pretože nechce byť len jednou z "možností".

"Časopis Time mi volal, aby mi povedal, že možno budem ako vlani vyhlásený 'osobnosťou roka'. Musel som ale súhlasiť s rozhovorom a fotografovaním," napísal Trump na twitteri. "Povedal som, že možno nestačí a odmietol som. Napriek tomu ďakujem," dodal prezident.

Predstavitelia časopisu reagovali poznámkou, že sa Trump mýli, čo sa týka spôsobu výberu osobnosti roka. "Time svoju voľbu nekomentuje pred jej zverejnením, čo je 6. decembra," reagoval časopis tiež na twitteri.

Časopis takto oceňuje známe osobnosti od roku 1927. V roku 2015 si Time ako osobnosť roka vybral nemeckú kancelárku Angelu Merkelovú. V roku 1938 ale vymenoval tiež vodcu nacistického Nemecka Adolfa Hitlera. U sovietskeho diktátora Jozefa Stalina to urobil dokonca dvakrát - v rokoch 1939 a 1942.