Print this page

Vydavateľstvo Penty oznámilo meno nového šéfa Foto: archív M.T.

 Vydavateľstvo News and Media Holding dnes potvrdilo informáciu Omédiách.com o odchode Petra Mertusa z pozície generálneho riaditeľa NMH a potvrdilo aj meno nového šéfa.

 

Generálnym riaditeľom je od dnes Michal Teplica, ktorý je generálny riaditeľ spoločnosti Media and Digital Services, čo je mediálna agentúra Penty, ktorá vznikla v roku 2015.

Mertus končí presne po troch rokoch. Generálnym riaditeľom sa stal 1. 12. 2014, krátko po vzniku vydavateľstva. Podľa tlačovej správy odchádza zo spoločnosti "po uplynutí trojročnej manažérskej zmluvy a po vzájomnej dohode."

Odporúčame aj: Novým šéfredaktorom Plus 7 dní bude Ivan Čeredejev

„S rešpektom prijímam výzvu a cením si dôveru akcionára. V novej role sa budem snažiť pokračovať v rozvoji mediálneho domu tak, aby dokázal dlhodobo, udržateľne a flexibilne reflektovať na očakávania čitateľov a konzumentov nášho obsahu, reklamných zadávateľov a zamestnancov", povedal podľa tlačovej správy Teplica. Vedenie MDS odovzdá Teplica v priebehu decembra 2017 súčasnej Client Service Directorke Michaele Slaninovej.

Odporúčame aj: Z News and Media Holding odchádza Peter Rolný

Pred nástupom do MDS bol CEO agentúry digita.sk, predtým pôsobil ako Group Investment Director v Starmedii Co a nákupnom dome VivaKi Exchange Slovakia, v Zoznam.sk a Rádiu Okey ako obchodný riaditeľ. Teplica vyštudoval Ekonomickú univerzitu v Bratislave.

Mertus sa stal generálnym riaditeľom vydavateľstva Penty hneď pri vzniku vydavateľstva v roku 2014. Predtým 14 rokov pôsobil ako generálny riaditeľ Ringier Axel Springer Slovakia a paralelne v rokoch 2006 až 2010 pôsobil ako člen predstavenstva Ringier AG so sídlom v Švajčiarsku.