Print this page

Foto: FB Matthe Curuana Foto: FB Matthe Curuana

 Maltská polica dnes zadržala desať osôb podozrivých z účasti na vražde investigatívnej novinárky Daphne Caruanovej Galiziovej, spáchanej pred takmer dvoma mesiacmi.

 Podľa agentúry Reuters o tom informoval maltský premiér Joseph Muscat.

Podrobnosti: Investigatívnu novinárku zabila bomba nastražená v aute

Predseda vlády najprv oznámil zadržanie ôsmich podozrivých, pričom oznámil len to, že všetci sú maltskí občania a väčšina z nich už má záznam v trestnom registri. O niečo neskôr na twitteri oznámil zatknutie ďalších dvoch osôb, ku ktorým žiadne ďalšie informácie neposkytol.

Agentúra AP následne s odvolaním sa na nemenované policajné zdroje napísala, že aj títo dvaja podozriví sú Malťania.

Muscat žiadne iné podrobnosti oznámiť nechcel kvôli obave z prípadného ohrozenia ďalšieho vyšetrovania prípadu.

Odporúčame aj: Rodina zavraždenej maltskej novinárky sa musela postaviť pred súd

Zásah podľa AP zrejme pokračuje, pretože polícia a armáda izolovali oblasť v malom meste Marsa, ktoré leží neďaleko maltského hlavného mesta Valletty.

Polícia má podľa Reuters teraz 48 hodín na to, aby proti zadržaným vzniesla obvinenia. Ak tak neurobí, bude ich musieť prepustiť.
Caruanová Galiziová zomrela 16. októbra po výbuchu nálože umiestnenej pod jej auto. Zaoberala sa praním špinavých peňazí na Malte. Na jar obvinila niekoľko ľudí blízkych premiérovi, že si otvorili účty v Paname, kam posielali nekalo získané peniaze. Šéfa opozície zase obvinila z prania špinavých peňazí, ktoré vraj pochádzali z londýnskych nevestincov.