V Plus 7 dní vyšiel prvý bodliak Ivana Čeredejeva

V Plus 7 dní vyšiel prvý bodliak Ivana Čeredejeva Reprofoto youtube I. Čeredejev

  

 

 

Dnes vyšlo prvé číslo Plus 7 dní po tom, ako vydavateľstvo News and Media Holding vymenilo šéfredaktora. Na miesto po Nancy Závodskej prišiel bývalý šéf TASR a Ruskových denníkov Ivan Čeredejev.

Aj Čeredejev podobne ako jeho predchodcovia pokračuje v tradícii pravidelných komentárov, ktoré vychádzajú na poslednej strane týždenníka. Dlhoročný šéfredaktor Plus 7 dní Miloš Luknár mal ježka. Keď sa v roku 2015 stala novou šéfredaktorkou Nancy Závodská, ježka zmenila na bodliak. V prvom komentári poďakovala odchádzajúcemu šéfredaktorovi, aj sa čitateľom predstavila. Spomenula, že ako redaktorka v týždenníku už pracovala, oznámila aj, čo má v pláne. "Ježko - vždy stál na strane vás, čitateľov, a pranieroval tých, ktorí sa na náš úkor obohacovali, špinili našu rodiacu sa demokraciu či zviditeľnili našu krajinu tak, že sme sa občas museli hanbiť za to, kde žijeme," napísala Závodská minulý rok o odchádzajúcom šéfredaktorovi.

Foto: Omédiách.comAj Čeredejev pokračuje v tradícii, ponechal rubriku bodliak. V dnešnom prvom decembrovom čísle vyšiel jeho prvý komentár s názvom Dajte poslancovi, čo je poslancovo!, v ktorom sa venuje platom poslancov. „Dobre tušíš, milý čitateľ, sú to naši, nami volení, zástupcovia ľudu, ktorým sa upiera či pošliapava ich posvätné právo na valorizáciu mzdy vo výške mizerných tisíc eur. Neprial by som vám zažívať ten pocit krivdy, zmes hnevu a bezmocnosti, ktorý lomcuje poslancom pracujúcim do úmoru pre blaho nás ostatných. Je to pocit, ktorý hravo dokázal spojiť predstaviteľov všetkých politických síl na Slovensku, ako vraví klasik, „naprieč politickým spektrom"," prihovára sa Čeredejev čitateľom.

„Možno sa pýtaš sám seba, prečo voľby čo voľby vkladáš svoju dôveru do rúk ľudí sebeckých a chamtivých, ktorí ťa dokážu efektívne oberať o vieru v spravodlivý štát, o nádej v lepšiu budúcnosť. Odpovede na dané otázky skutočne nie sú veľmi povzbudzujúce, a tak sa pokúsim o trochu optimizmu v poslednej vete: Je síce pravda, že politici nás okrem peňazí dokážu rovnako šikovne oberať o ilúzie, ale to vnútorné napätie, to očakávanie, to chvenie a tú radosť z vyplatenej mzdy, to nám žiaden politik zobrať nedokáže," píše nový šéfredaktor, ktorý dlho v médiách nepôsobil a posledný komentár napísal pred rokmi.

V rozsiahlom Čeredejovom texte nie je žiadna zmienka o tom, že sa zmenil šéfredaktor, aké má plány, a ani žiadne poďakovanie, či iné vyjadrenie smerom k doterajšej šéfredaktorke Nancy Závodskej. O zmene šéfredaktora Plus 7 dní nikde v novom čísle neinformuje. Zmenilo sa len meno v tiráži.

Aktualizácia: Krátky oznam je na piatej strane pod Obsahom čísla v tomto znení: "Novým šéfredaktorom týždenníka PLUS 7 DNÍ sa od 1. decembra 2017 stal Ivan Čeredejev."