Rocker Homme kopol fotografku počas koncertu do tváre

Rocker Homme kopol fotografku počas koncertu do tváre Zdroj: Instagram Chelsealaurenla

Americký hudobník Josh Homme počas víkendového koncertu svojej rockovej kapely Queens of the Stone Age v Los Angeles kopol do tváre fotografku Chelsea Laurenovú.

 

Laurenová tvrdí, že to Homme urobil zámerne, chce preto podať trestné oznámenie.

"Pozrel sa na mňa, mávol nohou späť a plnou silou ma kopol do tváre," uviedla o udalosti Laurenová. Na Instagrame tiež zverejnila video, na ktorom je incident zachytený.

Homme na zázname prechádza s gitarou po pódiu, otočí sa a keď míňa fotografku stojacu tesne pod javiskom, kopne ju. Laurenova uviedla, že neporušila žiadne pravidlá a že stála presne tam, kde to mala od usporiadateľov povolené. "Len som robila svoju prácu. Neviním z toho nikoho iného, ​​len Josha," dodala.

Homme najskôr na twitteri kapely uviedol, že sa vec stala vo víre vystúpení. Napísal, že vykopol smerom nad osvetlenie, ale zasiahol aj fotoaparát Laurenovej. "Nezamýšľal som to a je mi to veľmi ľúto," povedal. Túto ospravedlnenie ale mnoho fanúšikov vrátane Hommeho priateľa Anthonyho Bourdaina kritizovali ako chabé. Homme preto po niekoľkých hodinách zverejnil video, na ktorom svoj čin označil za hanebný.

"Snažil som sa byť dobrým človekom, ale úplne som zlyhal," povedal Homme. Fotografke, ktorá sa sťažuje na modrinu nad obočím a na bolesť krku, sa ospravedlnil a odkázal, že chápe jej rozhorčenie aj jej odhodlanie vec riešiť.

Homme už v minulosti čelil kritike za svoje správanie na pódiu. V roku 2008 bol kvôli stretu s fanúšikom na koncerte v Nórsku obvinený z homofóbie. Fanúšikovi sa najskôr vyhrážal, že ho kopne do hlavy, potom na neho hodil fľašu.

Okrem kapely Queens of the Stone Age pôsobí Homme v rockovej skupine Eagles of Death Metal.