Po spoločnej selfie dvoch finalistiek Miss musela rodina ujsť z krajiny

Po spoločnej selfie dvoch finalistiek Miss musela rodina ujsť z krajiny Reprofoto TV News

   Obyčajná fotka dvoch priateliek vyvolala nepochopiteľnú vlnu nenávisti.

 

Príbuzní irackej kráľovnej krásy Sary Idanovej kvôli vyhrážkam utiekli do Spojených štátov. Dôvodom je nenávisť, ktorú v Iraku vyvolala fotka Idanovej s izraelskou Miss Adar Gandelsmanovou. Informovala agentúra DPA.

Široko zdieľaná fotka vadila Iračanom, ktorí sa na ňu pozerali prizmou zakorenených arabsko-židovských sporov. Nespresnený počet členov rodiny 27-ročnej Idanovej sa z dôvodu bezpečnosti dočasne uchýlil do USA, oznámili izraelské médiá s odkazom na Gandelsmanovú.

Idanová potvrdila informáciu na twitteri. "Nie som prvou ani poslednou osobou, ktorá je vystavená prenasledovaniu kvôli záležitosti osobnej slobody," napísala rodáčka z Bagdadu, ktorá sama žije striedavo v USA.

Ženy si urobili spoločnú selfie v polovici novembra počas súťaže Miss Universe v americkom Las Vegas. Snímka obletel internet, doplnená o odkaz Idanovej: "Mier a lásku od Miss Iraku a Miss Izraela".

V moslimskom Iraku fotografia vyvolala veľkú nevôľu, a to aj preto, že Idanovú zachytáva v bikinách. Idanová potom uviedla, že selfie mala len vyjadriť jej túžbu po mieri medzi všetkými krajinami. Podľa nej nešlo o vyjadrenie podpory izraelskej vláde, ktorú väčšina vyznávačov islamu kritizuje za útlak Palestínčanov.

"Je to veľmi inteligentná žena a urobila to preto, aby ľudia pochopili, že je možné žiť spoločne," povedala o Idanovej Gandelsmanová.