Trump chce vyhlásiť "najhanebnejšie médium" minulého roka

Trump chce vyhlásiť "najhanebnejšie médium" minulého roka Foto: Facebook D.Trump

Prezident USA Donald Trump chce vyhlásiť víťaza súťaže o "najhanebnejšie a najskorumpovanejšie médium roka". 

Napísal to na svojom twitterovom účte. Držiteľa ocenenia, ktoré vraj udelí v niekoľkých kategóriách, chce šéf Bieleho domu oznámiť v pondelok.

Trump sa netají svojím odporom voči niektorým americkým novinárom a po celý prvý rok svojho mandátu útočil na mnoho liberálnych médií. Nepriazeň hlavy štátu si vyslúžili najmä spravodajske televízie CNN a NBC News a denníky The New York Times a The Washington Post.

Prezident je podľa pracovníkov Bieleho domu horlivým konzumentom správ amerických televízií a ich sledovaním začína každý pracovný deň. Najobľúbenejším Trumpovým médiom je konzervatívny televízny kanál Fox News. Na twitteri, ktorý sa stal jeho hlavným prostriedkom komunikácie s verejnosťou, prezident často upozorňuje na relácie Fox News.

V utorok Trump okomentoval výmenu vydavateľa denníka The New York Times, ktorým sa stal Arthur Gregg Sulzberger, člen rodiny Sulzbergerových, ktorá prestížne newyorske noviny vlastní od roku 1896. Podľa Trumpa je to posledná šanca newyorského denníka podávať správy nestranne.

"Získajte nezaujatých žurnalistov vyššieho štandardu, opustite všetky svoje falošné a neexistujúce 'zdroje' a správajte sa voči prezidentovi Spojených štátov spravodlivo, aby ste sa, až nabudúce spolu s americkým ľudom zvíťazím, nemuseli ospravedlňovať čitateľom za zle odvedenú prácu!" odkázal Trump novému vydavateľovi.