Polícia spackala obhliadku miesta vraždy Kuciaka, tvrdí Lipšic

Polícia spackala obhliadku miesta vraždy Kuciaka, tvrdí Lipšic Foto: Omédiách.com

Polícia spackala prvú ohliadku miesta februárovej vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

 

Televízii JOJ to povedal právnik pozostalých a exminister vnútra aj spravodlivosti Daniel Lipšic s odvolaním sa na obsah časti policajného spisu, do ktorej úrady minulý týždeň umožnili nahliadnuť rodinám zastrelenej dvojice.

"Neboli tam zaistené stopy, ktoré sa zaistiť mali, a je možné, že boli nezvratne zničené," uviedol Lipšic. Niektoré dôkazy k prípadu vyšetrovatelia podľa neho zistili až z fotografií. Pred príchodom polície podľa advokáta s telami manipulovala lekárka zo Záchrannej zdravotnej služby.

Prokuratúra priznala nedostatky. „Vo vzťahu k vyšetrovateľovi Krajského riaditeľstva Policajného zboru Trnava, ktorý vo veci vykonával prvotné úkony na mieste činu, najmä obhliadku miesta činu, boli pri výkone dozoru prokurátora zistené niektoré nedostatky, na ktoré prokurátor bezodkladne reagoval,“ povedala pre Denník N hovorkyňa Jana Tökölyová.

„Vzhľadom na to, že uvedený vyšetrovateľ už nie je vo veci činný, prokurátor nemôže vykonať vo vzťahu k nemu žiadne ďalšie opatrenia,“ dodala Tökölyová.

Dvojica bola zastrelená vo svojom dome neďaleko Trnavy, vedenie polície ako najpravdepodobnejší motív vraždy označilo investigatívnu prácu reportéra.

Polícia už krátko po vražde čelila kritike za to, že k vyšetrovaniu tiel neprizvali súdneho lekára, ale patológa, ktorý prednáša histológiu. Prokuratúra sa ale v tejto záležitosti už skôr policajtov zastala a uviedla, že pitvu už prevádzali znalci z ústavu súdneho lekárstva.