Prvé zmeny vo vydavateľstve Hospodárskych novín po príchode Babiša

Prvé zmeny vo vydavateľstve Hospodárskych novín po príchode Babiša

Po tom, ako Andrej Babiš v apríli kúpil vydavateľstvo Ecopress, zmenilo sa aj obsadenie štatutárnych orgánov spoločnosti. Hospodárske noviny chystajú redizajn.

 

 

Sto percentným vlastníkom spoločnosti Ecopress je Babišova spoločnosť Agrofert Holding. „Novým predsedom predstavenstva vydavateľstva Ecopress sa stal Robert Konopka, ktorý nahradil Petra Babického, bývalého generálneho riaditeľa českého vydavateľstva Economia," oznámila spoločnosť v tlačovej správe. Konopka prichádza z Babišovho Agrofertu.

Ďalšími dvoma členmi zostávajú podpredseda predstavenstva a generálny riaditeľ Milan Mokráň a finančná riaditeľka Gabriela Petreková.

Novými členmi dozornej rady sa stali predseda dozornej rady vydavateľstva Štěpán Košík, generálny riaditeľ AGF Media, Lucie Kaplanová z AGF Holding a zástupkyňa zamestnancov Vladimíra Pérová.

Zmena majiteľa sa zatiaľ jednotlivých titulov nedotkla. Denník Hospodárske noviny chystá veľký redizajn.

Spoločnosť Ecopress vydáva Hospodárske noviny a špeciálne tituly: Sestra, Obchod, Horeca Magazine, Diabetik, Zdravotnícke noviny, Stratégie, Student life, dvojmesačník pre bežcov Run, lifestylový supplement HN Prečo nie?!