Vydavateľ denníka SME regionálne noviny Matoviča nekupuje

Vydavateľ denníka SME regionálne noviny Matoviča nekupuje Foto: SME

Už dvakrát vydavateľstvo denníka SME prejavilo záujem o kúpu siete RegionPressu, ktorú založil poslanec Igor Matovič.

 


„Petit Press, pod ktorý patrí aj denník SME, práve rokuje o kúpe spoločnosti Region Press. Novým šéfom titulov Region Pressu by mal byť práve Dušan Deván. Podľa informácií biztweet.eu je obchod hotovou vecou," píše Biztweet.eu.

 

Generálny riaditeľ vydavateľstva Petit Press Alexej Fulmek pre Omédiách.com potvrdil rokovania z minulosti, no k dohode nedošlo a hovorí, že aktuálne nerokujú. „Prvý raz sme rokovali pred približne 8 rokmi a minulý rok takisto, ale oba razy sme neboli schopní dotiahnuť rokovania ani po memorandum. Čiže táto akvizícia nie je momentálne aktuálna," povedal pre Omédiách.com Fulmek.

„Bola by to logická súčasť regionálnej siete médií vydavateľstva Petit Press, ale keďže v tejto chvíli nerokujeme, nemáme s týmito titulmi žiadne plány," dodal.
Článok na Biztweet.eu označil za špekulácie. „Okrem toho, že sme s pánom Matovičom rokovali a v tejto chvíli nerokujeme, je cely článok špekuláciou autora," povedal Fulmek.

Aktualizácia (2. mája 2014): "Môžem len potvrdiť informáciu od pána Fulmeka. Áno, Petit Press prejavil opakovaný záujem, ale určite to nie je nič horúce, respektíve na spadnutie," povedal pre Omédiách.com Igor Matovič.

Vydavateľská spoločnosť RegionPress je najväčším vydavateľom regionálnej direct mailovej tlače na území SR a pôsobí na trhu od roku 1997. Do základného portfólia spoločnosti patrí celkovo 36 regionálnych týždenníkov so súvislým pokrytím Slovenska a distribúciou bezplatne do viac ako 1 351 000 domácností v SR (týždeň) a dosahom na viac ako 1 550 000 domácností (systém delenej distribúcie).

Vydavateľský dom Petit Press vydáva viac ako 30 regionálnych a centrálnych titulov s týždenným predaným nákladom vyše 632 tisíc výtlačkov. Do jeho portfólia patria denníky SME, Új Szó, Korzár, týždenníky Vasárnap, TV Svet, regionálne týždenníky MY, sieť bezplatných novín ECHO, mesačníky Lišiak, Doma v záhrade, Magazín zdravia a Natankuj auto. Petit Press je taktiež prevádzkovateľom spravodajského servera www.sme.sk.