Kňažko žiada za tvrdenie, že je Kmotríkovým bielym koňom, 100 tisíc

Kňažko žiada za tvrdenie, že je Kmotríkovým bielym koňom, 100 tisíc Foto: Markíza

Šéfredaktor .týždňa Štefan Hríb v svojom úvodníku v aktuálnom vydaní časopisu oznámil, že v týchto dňoch dostali do redakcie uznesenie súdu, podľa ktorého od vydavateľstva .týždňa bývalý kandidát na prezidenta a primátora Bratislavy Milan Kňažko žiada 100-tisíc eur.

 


Kňažko žiada od vydavateľstva W Press ospravedlnenie a nemajetkovú ujmu vo výške 100.000 eur za dva blogy o ňom pred komunálnymi voľbami. Dotklo sa ho tvrdenie redaktora .týždňa Mareka Vagoviča, že vo voľbách je bielym koňom podnikateľa Ivana Kmotríka.

 

„To, že vo finále sa stal favoritom Siete v Bratislave Kmotríkov biely kôň Kňažko, však nie je až takým prekvapením. V kuloároch sa totiž už dlhšie šepká, že Procházka dobre vychádza aj s majiteľom TA3," napísal .týždeň.

„Je to nehorázna lož, podlá intriga. Ako isto viete, biely kôň je už označenie, ktoré sa používa na kriminálnikov. To si treba rozmyslieť, pokiaľ siaha sloboda slova a pokiaľ narúšam ochranu osobnosti, kohokoľvek iného tým, že klamem, tým, že intrigujem," povedal pre TASR Kňažko, ktorý je presvedčený, že tvrdenie mohlo do istej miery ovplyvniť výsledky komunálnych volieb.

Vydavateľstvo sa bude brániť na súde.

W Press aktuálne rieši konflikt s Václavom Mikom, ktorý odmieta spolupracovať s vydavateľstvom na výrobe relácie Pod lampou, a zároveň RTVS ohlásilo hrozbu ďalšej pokuty 150 tisíc v súvislosti s prebiehajúcim súdnym sporom.