Po vláde odmieta s Denníkom N komunikovať aj Váhostav

Po vláde odmieta s Denníkom N komunikovať aj Váhostav Foto: Váhostav-SK

Spoločnosť Váhostav sa rozhodla, že nebude odpovedať na otázky Denníka N.

„Pohár trpezlivosti pri Denníku N pretiekol. Napriek tomu, že sme redakcii adresovali niekoľko elektronických žiadostí s vysvetlením nepravdivých a chybne interpretovaných informácií, opravy sme sa nedočkali. Preto sme sa rozhodli, že s novinármi z tejto redakcie nebudeme komunikovať, kým zjavne nepravdivé informácie vo svojich článkoch neopravia," povedal hovorca spoločnosti Tomáš Halán.

Podľa neho redakcia Denníka N urobila chyby o Váhostave vo svojich článkoch aj v minulosti. Niektoré po upozornení zmenila, niektoré nie.

Viac: Celé stanovisko Váhostavu

Naposledy sa podľa hovorcu Váhostav obrátil na redakciu so žiadosťami o opravu nepravdivých údajov o reštrukturalizácii. Denník N uvádza, že Váhostav môže na základe súhlasného stanoviska súdu vyškrtať 85 percent dlhov. „Tieto informácie sú nepravdivé. Redakcia nielenže nesprávne uviedla mieru uspokojenia veriteľov, ale aj skutočnosť, že firmy môžu po schválení reštrukturalizačného plánu odpísať dlhy. Ale to bolo možné iba pred novelizáciou zákonov. Naopak, pohľadávky veriteľov do polovice dlhu nezanikajú a druhá polovica predstavuje ich majetkové právo byť uspokojený zo zisku alebo iných vlastných zdrojov. Tak hovorí súčasný zákon," povedal Halán.

„Nie som si vedomý, že by sme v článkoch o Váhostave urobili zásadnú chybu. Ak by to tak bolo, sme pripravení ju opraviť. Rovnako ako sme to už urobili v minulosti," povedal pre Omédiách.com šéfredaktor Denníka N Matúš Kostolný." Rozhodnutie Váhostavu nekomunikovať s redakciou Denníka N je však zjavne inšpirované rozhodnutím vlády. Aj v tomto prípade to je asi pohodlné riešenie, ako sa zbaviť nepríjemných otázok," dodal Kostolný.