Vo vydavateľstve Igora Matoviča bola polícia

Vo vydavateľstve Igora Matoviča bola polícia Ilustr.foto: Omédiách.com

Národná kriminálna agentúra dnes prišla do centrály firmy RegionPress v Trnave, ktorú založil šéf OĽaNO Igor Matovič. 

 

"Akcia je uskutočnená na príkaz špeciálnej prokuratúry, v budove sa nachádza šesť policajtov a dvaja znalci," píše web HNonline.sk, podľa ktorého tam polícia prehľadávala priestory a zhabala servery.

 

Vydavateľstvo založil a viedol Igor Matovič. Od roku 2007 je jediným spoločníkom firmy jeho manželka Pavlína Matovičová.

V minulosti Matovič upozornil, že Radoslav Procházka chcel práve vo vydavateľstve RegionPress inzerciu načierno, čo Procházka poprel. Policajný zásah pre aktuality.sk  potvrdil šéf Národnej protikorupčnej jednotky Robert Krajmer. „Boli sme tam zaisťovať účtovníctvo," povedal. Zásah súvisí s kauzou nahrávky medzi Matovičom a šéfom strany Sieť Procházkom. pOlícia si vyžiadala od oboch strán nahrávky dokumenty.

Vydavateľská spoločnosť RegionPress je najväčším vydavateľom regionálnej direct mailovej tlače na území SR a pôsobí na trhu od roku 1997. Do základného portfólia spoločnosti patrí celkovo 36 regionálnych týždenníkov so súvislým pokrytím Slovenska a distribúciou bezplatne do viac ako 1 351 000 domácností v SR (týždeň) a dosahom na viac ako 1 550 000 domácností (systém delenej distribúcie).

Prinesieme ďalšie podrobnosti. Pokúšame sa získať stanovisko Igora Matoviča.