Manželka Karla Gotta žiada médiá o rešpektovanie súkromia

Manželka Karla Gotta žiada médiá o rešpektovanie súkromia Foto: FB Karla Gotta

Spevák Karel Gott neprekonal infarkt, ako tvrdili mnohé bulvárne médiá.

 

 

Jeho hovorkyňa Aneta Stolzová oznámila, že mu diagnostikovali zhubné nádorové ochorenie lymfatických uzlín, takzvaný Non-Hodgkinov lymfóm. Podľa slov spevákovej hovorkyne zistili to pri operácii náhlej príhody brušnej, ktoré sa sedemdesiatšesťročný spevák podrobil minulý týždeň v pražskom Inštitúte klinickej a experimentálnej medicíny (IKEM).

K chorobe sa vyjadril aj prednosta kliniky:  "Pri operácii náhlej príhody brušnej mu bol diagnostikovaný Non-Hodgkinov lymfóm ako príčina stavu. Dnes bola zahájená cielená liečba tohto ochorenia za použitia najmodernejších prostriedkov a za spolupráce tímu odborníkov. V tejto chvíli nemožno odhadnúť, ako dlho bude trvať liečba," uviedol vo včerajšom vyhlásení prednosta kliniky Marek Trněný.

Podobne ako rodina aj klinika žiada o dodržanie morálnych a etických pravidiel voči pacientovi aj nemocnici. Tá, až do odvolania nebude poskytovať žiadne ďalšie informácie.

Odporúčame aj: Blog Miroslavy Kernovej: Ako sa médiá pohrali so srdcom Karla Gotta

"Veľmi prosím všetky médiá o rešpektovanie súkromia môjho muža a veľmi prosím, aby ste s ohľadom na jeho zdravotný stav aj s ohľadom na všetky jeho deti pristupovali k vzniknutej situácii citlivo as úctou, ktorú si zaslúži," dodala spevákovho manželka Ivana Gottová.

O rešektovanie súkromia, ľudskosť, zhovievavosť a slušnosť žiadal spevák a jeho manželka aj krátko po tom, ako ho hospitalizovali. Bulvár odštartoval špekulácie o jeho diagnóze, ktoré zaplnili titulky mnohých denníkov v Česku aj na Slovensku.