Milan Markovič je späť v médiách

Milan Markovič je späť v médiách Zdroj: RTVS

Humorista Milan Markovič je opäť v médiách. V Korzári v sekcii komentárov má vlastnú rubriku s názvom Tak si predstavte...

 


Jeho postrehy vychádzajú od septembra aj na webe korzar.sme.sk pravidelne v pondelok označené ako „exkluzívne pre Korzár" alebo „exkluzívne pre Košický večer".

 

Prvá glosa bola o Olympiáde. V poslednej – tento pondelok – píše ironicky o súčasnej zábave: „Donekonečna trpezlivo vysvetľujem dobrým ľuďom, nechápajúcim, prečo nie som a nechcem byť v televízii. Viacerí si totiž myslia, že by stále bolo o čom hovoriť a vtipkovať a uťahovať si a... Hlavný dôvod je naozaj ten, že nehodlám sa prispôsobovať tomu, čo sa dnes pokladá za zábavu a napokon ani nijakú ponuku z televízie som chvalabohu nedostal," píše Markovič na úvod. V ďalšom texte kritizuje úroveň súčasnej televíznej aj divadelnej zábavy: „Ale rád by som – trebárs aj zadarmo – pracoval chvíľu s tými ľuďmi, ktorým asi nemá kto povedať, že absolútnym vrcholom humoru, svetovou pointou nie je prízemný vulgarizmus, ktorý už ani neprekvapuje, pretože je v každej druhej vete. Nuž a vtipné je práveže to, čo prekvapí, prináša nečakanú skratku, nepredvídateľný slovný či situačný vtip!"

Humorista a herec Milan Markovič kritizuje nielen televízie, vrátane STV, divadlo, ale aj vkus diváka: "Nielenže v televízii, a samozrejme aj v STV, ale aj v divadlách a dokonca rovnako v SND: (je plno) lascívnosti, hrubosti, vulgarity v prejave verbálnom i pantomimickom. Obecenstvo buráca."

Milan Markovič začínal ako učiteľ, redaktor v Učiteľských novinách. Od sedemdesiatych rokov pracoval v Československom rozhlase, najprv ako redaktor, neskôr ako moderátor zábavných programov a bol aj herec Radošinského naivného divadla. Zo svojimi zábavnými programami prešiel viacerými médiami a to hlavne v deväťdesiatych rokoch. Napríklad v Slovenskom rozhlase účinkoval v relácii Pod pyramídou, v Twiste mal Milánium, v STV od roku 1993 s dvomi prerušeniami Večer Milana Markoviča. Jedenásťročný cyklus 117 priamych prenosov sa ukončil 27. decembra 2003. Niekoľko rokov bol glosátorom relácie Sedem s.r.o. a účinkoval aj v zábavných reláciách TV Prima. V súčasnosti vystupuje s kabaretným programom MM Kabaret a Na plnú hu(d)bu.