Print this page

Mediálne najsledovanejšou udalosťou včerajšieho dňa bola na celom svete voľba nového pápeža. Naživo ju s reportérmi TA3 v Ríme, hosťami v štúdiu sledovalo na obrazovkách televízie TA3 1 400 000 divákov.


Včerajšie vysielanie TA3, ktorého hlavnou udalosťou bola úspešná voľba nového pápeža, sledovalo dovedna 1 400 000 divákov. Televízia TA3 dosiahla podiel na trhu 4,9 %. V prime time ide o podiel až 7 % a počet 970 000 divákov. Priemerná dĺžka sledovania spravodajstva televízie TA3 bola včera 39 minút.
Krátko po 19:00 sme naživo odvysielali TA3 špeciál venovaný novozvolenému pápežovi. Atmosféru priamo z Ríma v živých vstupoch priblížil tím redaktorov – Martin Linhart z domáceho spravodajstva a Eva Jánošíková zo zahraničnej redakcie. O svoje prvé dojmy a názory na nového svätého otca Františka sa s divákmi v bratislavskom štúdiu TA3 podelili viaceré osobnosti z cirkevného, spoločenského aj politického života a viacerí odborníci na problematiku pápežstva. Divákov mimoriadnym vysielaním až do polnoci profesionálne sprevádzala moderátorka Lucia Farkasová.
TA3 špeciál sledovalo 852 000 divákov, čím dosiahol podiel na trhu 9,9 %. Najsledovanejším bol v kategórii vysokoškolsky vzdelaných ľudí (18,5 %), nasleduje kategória manažérov s vysokoškolským vzdelaním
(17,4 %)a treťou je kategória Bratislava 18+ (16,4 %).
V relácii Debata, ktorú TA3 vysielala o 21:30, sa Martin Strižinec o novozvolenom pápežovi porozprával
s katolíckym kňazom Antonom Srholcom. Reláciu si pozrelo takmer 200 000 divákov. Podiel relácie na trhu bol pritom 3,1 %.
Pozitívne čísla sledovanosti ocenila nielen televízia TA3, ale aj obchodní partneri, ktorí zaradili svoje kampane práve počas včerajšieho historického dňa.
Štáb televízie TA3 denne a naživo sprostredkúva všetky kľúčové udalosti týkajúce sa zvolenia novej hlavy katolíckej cirkvi. V Ríme má TA3 najpočetnejší štáb spomedzi všetkých slovenských médií. Okrem vlastných vyslaných redaktorov a kameramanov, v Ríme spolupracujeme s viacerými svetovými médiami a odborníkmi.
„Náš štáb z Ríma ešte neodchádza. O niekoľko dní nás čaká oficiálna inaugurácia pápeža Františka a televízia TA3 ju divákom samozrejme prinesie v priamom prenose. Spravodajský tím aj na tento deň pripravuje špeciálne vysielanie a všetci veríme, že bude pre diváka príjemným prekvapením," hovorí Martina Kyselová, šéfredaktorka televízie TA3.