Futbal Slovensko – Litva priniesol Dajto historický úspech!

25.03.2013 20:50 | Tlačové správy | Markíza

Najsledovanejšie večerné programy patrili počas celého víkendu Markíze, v sobotu zabodoval kinohit Harry Potter a Polovičný princ a v nedeľu spevácka súťaž SuperStar.

Televízia Dajto v piatok 22. marca 2013 prekonala všetky doterajšie rekordy sledovanosti.

Druhý polčas dôležitého kvalifikačného zápasu Slovensko - Litva pred futbalovými MS 2014 v Brazílii si v cieľovej skupine 12+ pozrel historicky najvyšší počet divákov. Vyvrcholenie napínavého duelu sledovalo až 322-tisíc fanúšikov slovenskej reprezentácie.

Zápas dosiahol v strategickej cieľovej skupine 12-54 vysoko nadštandardný priemerný trhový podiel 13,3 %. V priemere si ho pozrelo 285-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Najvýraznejšie zabodoval v cieľovej skupine muži 25-34 s priemerným podielom až 23,4 %.

Nová éra speváckej súťaže SuperStar si aj v nedeľu 24. marca 2013 udržala pozíciu najsledovanejšieho nespravodajského programu na trhu v oboch hlavných cieľových skupinách.

Prvý finálový priamy prenos dosiahol v strategickej cieľovej skupine 12-54 rating 11,8 % a trhový podiel 31,5 %. Nasledujúce SuperStar - Rozhodnutie, v ktorom finálovú zostavu na základe diváckeho hlasovania opustila Natálie Kubištová, zaznamenalo podiel 33,5 %.

SuperStar bodovala najmä v cieľovej skupine mladých žien 12-24 (share 41,6 %), v mestách s 50 až 100 tisíc obyvateľmi 12-54 (share 44,5 %) či medzi divákmi s vysokoškolským vzdelaním 12-54 (share 42,9 %).

Dopoludňajší priamy prenos Veľkej ceny Malajzie v rámci šampionátu Formuly 1 oslovil hlavne mužov v cieľovej skupine 25-34 (share 32,4 %), ako aj najvyššie vzdelaných divákov a top manažérov 12-54 (share 34,8 %).

Jednotkou na trhu bola Markíza aj v sobotu večer, 23. marca 2013, s kinohitom Harry Potter a Polovičný princ. V cieľovej skupine 12-54 dosiahol rating 9,4 % a trhový podiel 29,0 %, pričom sa stal najsledovanejším nespravodajským programom dňa.

Mladý čarodejník Harry Potter k obrazovkám pripútal najmä mladé ženy 12-24, ktoré Markíze zabezpečili trhový podiel 53,1 %.

V piatok tradične zabodoval podvečerný rodinný seriál Búrlivé víno, ktorý dosiahol v cieľovej skupine 12-54 rating 11,9 % a štvrtý najvyšší trhový podiel 43,2 %. Pozrelo si ho 702-tisíc divákov starších ako 12 rokov. V cieľovej skupine ženy 15-24 si vinársku ságu pozrelo až 60,7 % diváčok pri obrazovkách.

Najsledovanejším hlavným spravodajstvom na trhu boli od piatka až do nedele Televízne noviny. Najlepšie sa darilo piatkovému vydaniu s trhovým podielom 44,5 % v 12-54 a 901-tisíc divákmi vo veku nad 12 rokov.

Kampaň s mŕtvym vtákom upozorňuje na masaker v Stredomorí (FOTO)

1. Kampaň s mŕtvym vtákom upozorňuje na masaker v Stredomorí (FOTO)

Nielen na Slovensku ale aj v ČR sa v týchto dňoch objavila nezvyčajná bilbordová kampaň, ktorá ukazuje fotky mŕtvych vtákov.

2. Výzva politikom a političkám: Nezneužívajte tému LGBT v predvolebných kampaniach

Festival Dúhový PRIDE vyvrcholí 20. júla 2019 sprievodom na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. V tejto súvislosti organizátori festivalu vyzývajú slovenských politikov a političky, aby prestali zneužívať tému práv LGBT ľudí v predvolebných kampaniach, hľadali riešenia problémov, ktoré ľudí naozaj trápia a prijali konečne legislatívu pre páry rovnakého pohlavia a ich rodiny.

3. Falošný profil láka od dievčat nahé fotky, film ukazuje ako predátor loví deti na sociálnej sieti (VIDEO)

Ako získať kompromitujúci materiál od neplnoletých osôb, je jednou z tém filmu s názvom Kto je ďalší?, ktorý ide do kín. Film je nakrútený podľa skutočných príbehov zo Slovenska, Kanady a Ruska. Ako námet slúžila aj reálna instagramová stránka, ktorá dodnes funguje.

Ukrajinská televízia 112 bola terčom útoku z granátometu

4. Ukrajinská televízia 112 bola terčom útoku z granátometu

Neznámy útočník v sobotu na sídlo ukrajinskej spravodajskej televízie 112 vypálil strelu z granátometu, nikto zranený nebol, budova ale bola poškodená. Prípad úrady vyšetrujú ako teroristický akt, napísala agentúra AP.

České vydavateľstvo Penty minulý rok prehĺbilo stratu na 83,6 miliónov Kč

5. České vydavateľstvo Penty minulý rok prehĺbilo stratu na 83,6 miliónov Kč

Vydavatelství Vltava Labe Media loni prohloubilo ztrátu z 18 milionů na 83,6 milionu korun. Tržby vydavatele novin Deník klesly zhruba o desetinu na 1,46 miliardy korun. Vyplývá to účetní závěrky společnosti.

DIGI prináša rozprávkové leto a skvelé zľavy

6. DIGI prináša rozprávkové leto a skvelé zľavy

Spoločnosť DIGI SLOVAKIA si na letné obdobie pripravila zaujímavú ponuku. Výhodné zľavy na prvých 6 mesiacov pre nových zákazníkov, TV + Internet pod jednou strechou, ako aj rozprávková ponuka detských programov pre všetkých.

Súd odsúdil Ukrajincov za zabitie fotoreportérov

7. Súd odsúdil Ukrajincov za zabitie fotoreportérov

Taliansky súd v Pavii dnes poslal na 24 rokov do väzenia Ukrajinca s talianskym občianstvom Vitalija Markiva potom, čo ho uznal vinným z účasti na atentáte dvoch fotoreportérov v máji 2014 počas bojov medzi vládnymi vojskami a proruskými rebelmi na východe Ukrajiny.

Čo pozerať toto leto? Černobyľ, návrat Black Mirror či seriálová Hlava 22

8. Čo pozerať toto leto? Černobyľ, návrat Black Mirror či seriálová Hlava 22

Letné dni lákajú von, no poriadnu dávku seriálových noviniek si na tento mesiac pripravili aj najznámejšie streamovacie služby. Niektoré z nich by ste naozaj mali vidieť. Medzi klasickou zábavou a napätím sa totiž dajú nájsť aj seriály dokumentujúce udalosti, na ktoré by sa nikdy nemalo zabudnúť.

Litva zablokovala ruský Sputnik, predtým vyhostila šéfredaktora

9. Litva zablokovala ruský Sputnik, predtým vyhostila šéfredaktora

Litovská Rada pre vysielanie a retransmisiu zablokovala vysielanie miestnej redakcie ruského propagandistického webu Sputnik.

Politik odmietol vziať na volebnú cestu novinárku bez mužského sprievodu

10. Politik odmietol vziať na volebnú cestu novinárku bez mužského sprievodu

Republikánsky kandidát na guvernéra Mississippi Robert Foster odmietol vziať na predvolebnú cestu novinárku, ak nepríde v sprievode kolegov.