Futbal Slovensko – Litva priniesol Dajto historický úspech!

25.03.2013 20:50 | Tlačové správy | Markíza

Najsledovanejšie večerné programy patrili počas celého víkendu Markíze, v sobotu zabodoval kinohit Harry Potter a Polovičný princ a v nedeľu spevácka súťaž SuperStar.

Televízia Dajto v piatok 22. marca 2013 prekonala všetky doterajšie rekordy sledovanosti.

Druhý polčas dôležitého kvalifikačného zápasu Slovensko - Litva pred futbalovými MS 2014 v Brazílii si v cieľovej skupine 12+ pozrel historicky najvyšší počet divákov. Vyvrcholenie napínavého duelu sledovalo až 322-tisíc fanúšikov slovenskej reprezentácie.

Zápas dosiahol v strategickej cieľovej skupine 12-54 vysoko nadštandardný priemerný trhový podiel 13,3 %. V priemere si ho pozrelo 285-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Najvýraznejšie zabodoval v cieľovej skupine muži 25-34 s priemerným podielom až 23,4 %.

Nová éra speváckej súťaže SuperStar si aj v nedeľu 24. marca 2013 udržala pozíciu najsledovanejšieho nespravodajského programu na trhu v oboch hlavných cieľových skupinách.

Prvý finálový priamy prenos dosiahol v strategickej cieľovej skupine 12-54 rating 11,8 % a trhový podiel 31,5 %. Nasledujúce SuperStar - Rozhodnutie, v ktorom finálovú zostavu na základe diváckeho hlasovania opustila Natálie Kubištová, zaznamenalo podiel 33,5 %.

SuperStar bodovala najmä v cieľovej skupine mladých žien 12-24 (share 41,6 %), v mestách s 50 až 100 tisíc obyvateľmi 12-54 (share 44,5 %) či medzi divákmi s vysokoškolským vzdelaním 12-54 (share 42,9 %).

Dopoludňajší priamy prenos Veľkej ceny Malajzie v rámci šampionátu Formuly 1 oslovil hlavne mužov v cieľovej skupine 25-34 (share 32,4 %), ako aj najvyššie vzdelaných divákov a top manažérov 12-54 (share 34,8 %).

Jednotkou na trhu bola Markíza aj v sobotu večer, 23. marca 2013, s kinohitom Harry Potter a Polovičný princ. V cieľovej skupine 12-54 dosiahol rating 9,4 % a trhový podiel 29,0 %, pričom sa stal najsledovanejším nespravodajským programom dňa.

Mladý čarodejník Harry Potter k obrazovkám pripútal najmä mladé ženy 12-24, ktoré Markíze zabezpečili trhový podiel 53,1 %.

V piatok tradične zabodoval podvečerný rodinný seriál Búrlivé víno, ktorý dosiahol v cieľovej skupine 12-54 rating 11,9 % a štvrtý najvyšší trhový podiel 43,2 %. Pozrelo si ho 702-tisíc divákov starších ako 12 rokov. V cieľovej skupine ženy 15-24 si vinársku ságu pozrelo až 60,7 % diváčok pri obrazovkách.

Najsledovanejším hlavným spravodajstvom na trhu boli od piatka až do nedele Televízne noviny. Najlepšie sa darilo piatkovému vydaniu s trhovým podielom 44,5 % v 12-54 a 901-tisíc divákmi vo veku nad 12 rokov.

České médiá sú pod tlakom, uvádza Európska novinárska federácia

Česká média jsou pod tlakem veřejnosti a politiků, část mediálního trhu navíc stále nepřímo ovládá premiér Andrej Babiš, uvádí zpráva Evropské novinářské federace (EJF), na kterou upozornil zpravodajský server iRozhlas.

Kvôli škandalóznej stopke odvolali šéfa bulharského rádia

Odvolanie generálneho riaditeľa bulharského verejnoprávneho rozhlasu BNR Svetoslava Kostova dnes schválila bulharská Rada pre elektronické médiá (SEM).

Dano Dangl o novej Mall.tv: Vyrábame necenzurovaný obsah, nepozeráme sa na to, či sa niekto urazí (VIDEO)

Už mesiac na Slovensku vysiela nová internetová televízna platforma Mall.tv. Má veľké ambície, chce "dobyť slovenský trh".

Markíza kvôli násiliu nečakane vylúčila z Farmy jedného súťažiaceho (VIDEO)

Televízia Markíza dnes oznámila, že z reality šou Farma vylúčila jedného zo súťažiacich - Mateja Jurkoviča.

Marocký kráľ omilostil novinárku odsúdenú za interrupciu

Marocký kráľ včera omilostil novinárku Hadžáru Rajsúníovú, ktorá bola minulý mesiac odsúdená k ročnému väzenia za nemanželský sex a interrupciu spolu so svojím snúbencom, lekárom a dvoma jeho kolegami.

Kontroverznej piesni Elánu dali viaceré rádiá stopku, čo hovorí na kritiku skupina Elán? (VIDEO)

Najnovší počin skupiny Elán videoklip Bulvárne krysy vyvolal nielen medzi novinármi ale aj mnohými fanúšikmi skupiny pobúrenie a kritiku.

SWAN posilňuje postavenie v regiónoch, majetkovo vstupuje do dvojice telekomov

Telekomunikačný operátor SWAN posilňuje svoju pozíciu na slovenskom trhu. Akvizíciou lučeneckých spoločností SBD Lučenec – stredisko Satelit a Kabel Telekom napĺňa SWAN aj naďalej svoju víziu vyzývateľa trojice nadnárodných telekomov, ktoré pôsobia na našom trhu. Zákazníkom prinesie majetkový vstup nielen modernizáciu infraštruktúry, ale aj nové produkty a služby.

Do niektorých redakcií prišla 39-hodinová nahrávka Gorily, zverejnená je aj na webe

V utorok večer dostalo niekoľko redakcií mailom link, na ktorom je 39 hodinová nahrávka súboru v mp3 formáte s názvom Gorila.

Zákazníci DSL internetu v Orangei budú surfovať rýchlejšie a bez dátových obmedzení. Zrýchli aj optika. Všetko za nezmenenú cenu

Od 16. októbra 2019 Orange zvyšuje rýchlosti pevného DSL internetu a optického internetu Partner a ruší pri nich dátové obmedzenia. O ďalších 100 Mbit/s vzrastie aj maximálna rýchlosť pri najvyššom variante optického internetu Home Fiber. To všetko bez akejkoľvek zmeny v cenách.

Zoznam novinárov, ktorých lustrovali a sledovali, zostavil Kočner s Petrom Tóthom

„Lustrovanie 29 novinárov a ich 140 príbuzných vrátane zavraždeného Jána Kuciaka v policajných databázach nariadil aj zabezpečil Marian Kočner a sprostredkoval ho podnikateľ s väzbami na Smer Norbert Bödör. Vypovedal o tom bývalý šéf kontrarozviedky SIS a Kočnerov priateľ a spolupracovník Peter Tóth v prípade vyšetrovania lustrácií aj v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.“