Print this page

Rádio Slovensko bude počas očakávanej dopravnej špičky pred veľkonočnými prázdninami ešte intenzívnejšie informovať vodičov v dopravnom spravodajstve Zelenej vlny. V stredu 27. marca v čase od 14.00 do 18.00 hod preto Rádio Slovensko posilní dopravné správy v prúdovom vysielaní mimoriadnymi vstupmi.

Keďže vo štvrtok 28. marca sa začínajú školské prázdniny, už v stredu popoludní očakávame zvýšenú intenzitu v cestnej premávke podobne ako pred Vianocami alebo Sviatkom všetkých svätých. Veľkonočné sviatky sú mimoriadne náročným obdobím pre dopravu najmä v smere z Bratislavy a zo západu na stredné a východné Slovensko. Dopravné spravodajstvo Zelenej vlny vysielame nepretržite 24 hodín denne.

„Dopravné spravodajstvo RTVS Zelená vlna v rámci skvalitňovania svojich výstupov a informácií pre motoristov neustále hľadá nové možnosti a rozširuje svoje zdroje dopravných dát. Zelená vlna preto otestuje spoluprácu so systémom Waze, povedal riaditeľ informačných programových služieb Vincent Štofaník

„Spolupráca Waze so Zelenou vlnou je prínosom pre obe strany. Poslucháči získajú aktuálne informácie nielen o problémoch na cestách, ale aj tip na vhodnú obchádzku. A používatelia navigácie Waze sa prostredníctvom vysielania Rádia Slovensko dozvedia detaily, ktoré si počas šoférovania nemôžu prečítať," povedal Tomáš Gurský, dobrovoľný Waze koordinátor pre SR.

Viac o systéme WAZE
Waze je bezplatná GPS navigácia pre mobilné telefóny, ktorá ponúka podrobné dopravné informácie. Hlásenia o kolónach, hliadkach, nehodách a iných nebezpečenstvách tvoria priamo používatelia. Okrem možnosti nahlasovania udalostí sú automaticky získavané údaje o priemerných rýchlostiach na jednotlivých úsekoch, vďaka čomu dokáže Waze v prípade vážnejšieho problému presmerovať vodičov na alternatívnu rýchlejšiu trasu. Waze na Slovensku aktívne používa už viac ako 10 000 vodičov, preto má systém vždy čerstvé informácie o problémoch na cestách.