Print this page

„Spoločnosti Kaspersky Lab neboli poskytnuté žiadne dôkazy, ktoré by potvrdzovali účasť spoločnosti na údajnom incidente, o ktorom informoval denník Wall Street Jounal vo svojom článku zverejnenom 5. októbra 2017, a je poľutovaniahodné, že spravodajstvo založené na nepodložených tvrdeniach pokračuje v ďalšom šírení údajných obvinení voči spoločnosti.

Kasperky Lab je súkromnou spoločnosťou, ktorá nemá žiadne nevhodné prepojenia na akúkoľvek z vlád na svete, vrátane ruskej, a jediným logickým záverom z udalostí je, že sa stala predmetom geopolitického boja.

Nebudeme sa ospravedlňovať za to, že sme agresívny v boji proti malvéru a kyberzločincom. Spoločnosť aktívne pracuje na odhaľovaní a zmierňovaní následkov malvérových infekcií bez ohľadu na to, odkiaľ pochádzajú, a s hrdosťou môžeme povedať, že tak konáme už viac ako 20 rokov, čo nakoniec neustále potvrdzujú aj vysoké ratingy získané z nezávislých detekčných malvérových testov. Je tiež dôležité poznamenať, že produkty spoločnosti Kaspersky Lab dodržiavajú prísne štandardy platné v odvetví kybernetickej bezpečnosti a majú podobné úrovne prístupu, ako aj privilégií k systémom, ktoré chránia, ako každý iný bezpečnostný dodávateľ v USA alebo vo svete."

Ďalšie doplňujúce informácie k téme a reakcii spoločnosti nájdete aj v blogu zakladateľa a CEO spoločnosti Kaspersky Lab – Eugena Kasperského na: https://eugene.kaspersky.com/2017/10/05/we-aggressively-protect-our-users-and-were-proud-of-it/