Print this page

Férová nadácia O2 otvára už tretí ročník svojho grantového programu a vyzýva všetkých, ktorých cieľom je pozitívna zmena, či už ide o názory, kritické myslenie, vzdelávanie alebo fungovanie spoločnosti.

 

Prihlásiť do grantu sa môžu projekty, ktoré sa venujú týmto oblastiam:

 Vzdelávanie mladých a rozvoj kritického myslenia
 Podpora zamestnanosti mladých
 Podpora inovácií, kreatívnych nápadov a mladých podnikateľov
 Podpora ľudských práv a hodnôt slobody, demokracie, ľudskosti, férovosti a transparentnosti

„V mladých ľuďoch, ktorí chcú sústavne meniť svet k lepšiemu, vidíme veľký potenciál. Sú budúcnosťou našej krajiny a práve oni budú tí, ktorí v nej budú rozhodovať a ktorí v nej budú aj žiť. Je preto naším spoločným cieľom, aby Slovensko bolo lepšie, otvorenejšie, vzdelanejšie, a to aj práve vďaka ich projektom“, hovorí Peter Gažík, generálny riaditeľ O2 a predseda správnej rady Férovej nadácie.

„Minulý rok sme podporili 16 projektov sumou takmer 127 000 EUR. Naším cieľom však nie je len finančná podpora týchto projektov, ale aj prípadné usmernenie alebo poskytnutie vlastných skúseností. V žiadnom prípade nechceme byť len donorom, ale o projekt sa zaujímame priebežne celý rok“, vysvetľuje nastavenie šéfka komunikácie O2 zodpovedná za Nadáciu Tereza Molnár.

Do vybraných projektov bude osobne investovať svoj čas, energiu a poznatky aj generálny riaditeľ O2. Peter Gažík sa zaviazal k tomu, že ak vyzbiera pre Bielu vranu 2000 EUR, bude sa venovať minimálne 40 hodín ročne dobrovoľníckej práci.

Ako sa prihlásiť?

Prihlášku do grantového programu môžete odovzdať prostredníctvom online formulára na: https://spolocnost.o2.sk/ferova-nadacia/grantovy-program/ do polnoci 31.5.2018. Projekty posudzuje správna rada v zložení Peter Gažík, Michal Meško a Juraj Vaculík.