Print this page

Prvomájové vydanie relácie Modré z neba prinesie príbehy o štrnásťročnom géniovi Danielovi, ktorý sa musí učiť pri sviečkach, ale aj o tom, že láska je silnejšia ako choroba a že kvitne v každom veku.

Ani vo sviatočný 1. máj 2013 televízia Markíza neochudobní divákov o mimoriadne obľúbenú rodinnú reláciu Modré z neba. Moderátor Vilo Rozboril v tradičnom stredajšom čase o 20:20 predstaví ďalšiu trojicu príbehov, ktoré chytia za srdce.

Prvé májové Modré z neba otvorí príbeh o Danielovi, deviatakovi, ktorý má obrovské vedomosti v geografii, histórii, biológii aj v chémii. Nijaký bifľoš, ale malý vedec, ktorý logicky rozmýšľa a chápe súvislosti. Vyhráva olympiády, jeho svetom sú knihy, encyklopédie, knižnice. Učenie ho skrátka baví. Podmienky v ktorých vyrastá sú však katastrofálne. Daniel nemá ani lampu, funguje pri sviečkach, v zime, v totálnej chudobe. O zodpovednosti rodičov sa veľmi hovoriť nedá. Príbeh je najmä o Danielovi, ktorý je obrovským slnkom v tejto famílii. Skromnosť, múdrosť, slušnosť a zodpovednosť – tým všetkým si Daniel získal nielen Vila.

Druhý príbeh bude o Zuzke, ktorá túži ešte aspoň raz vidieť more. Zrejme naposledy, pretože stráca zrak. Má viacero závažných diagnóz. Je silná diabetička, zlyhávajú jej obličky, hrozí jej úplná slepota, momentálne vidí už len na jedno oko. Trikrát do týždňa chodí na dialýzu, ale Zuzkin optimizmus by jej mohol závidieť každý zdravý človek. Tvrdí, že najväčším šťastím je pre ňu rodina, manžel Rudo, dcéra Sabínka a mama, ktorú ničí skleróza multiplex. Švagriná Martina dopriala ťažko skúšanej rodine dovolenku pri mori, kde Zuzka zároveň oslávila svoje tridsiate narodeniny. Silný príbeh o láske, ktorá je najzázračnejším liekom!

Modré z neba uzavrie mimoriadne silný príbeh o Dodkovi, ktorý od dvoch rokov trpí na svalovú dystrofiu. Je na vozíku a k ochoreniu sa pridružila ešte ďalšia závažná diagnóza. Lekári mu ako štvorročnému diagnostikovali nezhubný nádor na mozgu. A práve ten pripravil malého chlapca o zrak. Keď prestal vidieť mal len štyri roky. Dodko má za sebou niekoľko operácií, ale je doslova na zjedenie. Dodkov sen Vilo so štábom nemohol nezrealizovať. Nebudeme prezrádzať, treba vidieť – len naznačíme: obľúbený seriál Búrlivé víno má novú hereckú hviezdu! A nový celebritný pár! Dodko a Nela Pocisková.

Relácia Modré z neba je zároveň štartérom pomoci. Ťažký osud ľudí sa po vysielaní snažia zmierniť aj diváci. Pomoc im môžu ponúknuť prostredníctvom facebookovej fan page Modré z neba, ktorá ma v súčasnosti viac než 305-tisíc fanúšikov. Jednotlivým príbehom sa venuje aj webstránka modrezneba.markiza.sk. Návštevníci sa na nej môžu dozvedieť aj množstvo zaujímavostí o relácii.

PR oddelenie TV Markíza