Print this page

Komisia na Univerzite Matej Bela v Banskej Bystrici definitívne rozhodla, že Andrej Danko získal titul doktor práv podvodom. Podľa predsedu hnutia OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) Igora Matoviča Danko rigoróznu prácu nesfalšoval, ale sfalšovanú prácu ukradol.

 

Matovič na začiatku kauzy informoval, že už v roku 1999, rok predtým, ako Andrej Danko odovzdal rigoróznu prácu, odovzdala svoju rigoróznu prácu s rovnakým názvom aj počtom strán na Univerzite Komenského Emília S. „Andrej Danko si o rok neskôr povedal, že si chce pred menom písať titul JUDr. Svojej spolužiačke zobral rigoróznu prácu a aby to nebolo podozrivé, nepredložil ju na svojej Alma mater – na Univerzite Komenského, ale predložil ju na Univerzite Mateja Bela, kde už SNS mala svoje chápadlá. Snažil sa tak minimalizovať pravdepodobnosť, že niekto na to príde,“ uviedol Matovič.

Podľa predsedu Obyčajných aj táto skutočnosť svedčí to o tom, že Danko má to správne DNA Slovenskej národnej strany. „V podstate mu to iba pomôže, pretože po oficiálnom rozhodnutí komisie už predsedníctvo SNS nemôže mať žiadne pochybnosti o tom, že Andrej Danko je zlodej a že je hodný byť kandidátom na prezidenta za stranu Slovenská národná straka,“ vyjadril sa.

Obyčajní nevylúčili zvolanie mimoriadnej schôdze na odvolanie Andreja Danka z funkcie predsedu parlamentu, aj keď v prvom rade by malo byť podľa Matoviča rozhodnutie o Dankovom zotrvaní vo funkcii o morálke. „Človek, ktorý chodí po Národnej rade hrdo ako páv a zakrýva sa historickými osobnosťami by sa mal v prvom rade pozrieť do zrkadla a povedať si, že okradol 200 zamestnancov, ktorým nevyplatil mzdy, okradol štát, ktorému nevyplatil privatizačnú sumu pri Lesostave Revúca, v súvislosti s týmto tunelom okradol sociálnu a zdravotnú poisťovňu, privlastnil si kapitánske výložky, ktoré mu nepatria a ukradol sfalšovanú rigoróznu prácu. Keby mal takýto človek trošku svedomia, dávno by odstúpil sám,“ povedal Matovič a dodal: „Ľudia vo vyspelej Európe odstúpili z verejných funkcií za maličkosti. Danko to však zrejme nedokáže.“