Print this page

Orange TV Stick prináša HD zážitok prakticky kdekoľvek Foto: Orange

Jakub Tóth, produktový manažér zodpovedný za Orange TV, odpovedá na otázky týkajúce sa nového zariadenia Orange TV Stick (v ponuke od 6. 2. 2019). Pre koho je zariadenie určené, ako ho zapojiť a čo je potrebné, aby správne fungovalo?

 

Čo vás viedlo k uvedeniu Orange TV Sticku, na čo slúži a pre koho je zariadenie určené?

Keď sme spúšťali vynovenú Orange TV, cieľom bolo sprístupniť náš exkluzívny prémiový obsah a celkovo televíziu prakticky pre všetkých kdekoľvek na Slovensku. A Orange TV Stick je jej ďalším vylepšením – umožňuje sledovať TV obsah kdekoľvek a s maximálnym zážitkom – na veľkej obrazovke. Navyše, TV Stick je plne pripravený na 4K, takže zážitok bude čo nevidieť ešte lepší. Na sledovanie prostredníctvom TV Sticku stačí stabilné Wi-Fi pripojenie a do pár minút tak môžete pozerať Ligu majstrov na chate, u kamaráta či keď ste na cestách. Výhody si pritom môžu užívať aj tí, ktorí nie sú zákazníkmi Orangeu a nie je potrebné sa ani viazať – jednoducho stačí poslať
SMSku, ktorou si predplatíte Orange Sport, „rozbehať“ TV Stick a môžete sledovať.

Aká je výhoda v porovnaní s tým, ak si nechám zrkadliť obrazovku svojho mobilu na televízor?

V prvom rade zrkadlenie obrazovky má viacero úskalí, Orange TV Stick prináša vyšší komfort, kvalitu obrazu (a prenosu dát) a lepšiu používateľskú skúsenosť a nekladie také nároky napríklad na kompatibilitu smartfónu a televízora. Streamovanie obsahu navyše prebieha mimo smartfónu, respektíve tabletu, a tak mu zbytočne nevybíja batériu a prenos sa nepreruší ani počas telefonického hovoru či vtedy, keď mobilné zariadenie opustí miestnosť.

Čo zákazník potrebuje, aby mohol Orange TV Stick využívať?

Zákazník potrebuje hlavne stabilné Wi-Fi pripojenie (samozrejme, teda internetové pripojenie), to je základ. V tomto prípade ním rozumieme bežné pripojenie, s ktorým vám ide dobre a bez sekania prehrať napríklad video na YouTube v HD kvalite. Potom bude aj Orange TV Stick fungovať bez problémov. A televízor, ku ktorému chcete TV Stick pripojiť, musí mať HDMI vstup, tým ale dnes disponuje už väčšina moderných televízorov.

Ako prebieha samotná inštalácia Orange TV Sticku? Zvládne to bežný používateľ?

Inštalácia nie je zložitá, priemerne zbehlý používateľ by ju mal zvládnuť bez problémov za niekoľko minút. Na začiatku je potrebné mobil alebo tablet s nainštalovanou aplikáciou Orange TV Stick spárovať so zariadením Orange TV Stick. Pomocou TV Sticku, zapojeného do HDMI konektora, potom obsah z aplikácie jednoducho premietnete na veľkú obrazovku a ovládate z aplikácie.

Aká je cena Orange TV Sticku?

Pripravili sme špeciálne darčekové balenie pre futbalových fanúšikov. V rámci neho za zvýhodnenú cenu 69 eur získajú samotný TV Stick aj so sezónnym prístupom k Orange Sportu. Až do konca prebiehajúcej futbalovej sezóny (30. júna 2019) tak budú mať prístup k tým najlepším zápasom Ligy majstrov a množstvu ďalších športových podujatí. Počet sezónnych balíkov je však limitovaný a je potrebné sa poponáhľať.

Ak teda mám Orange TV Stick a zakúpenú službu Orange TV Šport cez internet alebo predplatenú verziu Orange TV Šport cez SMS, zbalím zariadenie do kufra a napr. na chate ho pripojím k TV. Rozmýšľam správne? Bude mi to fungovať?

Presne tak. Prídete na chatu alebo si chcete vychutnať zápas u kamaráta doma. TV Stick zapojíte do televízora, pomocou aplikácie spárujete a pripojíte obe zariadenia na spoločnú Wi-Fi, následne si v aplikácii vyberiete, aký obsah chcete pozerať a necháte ho zobraziť na „veľkej“ TV. Takto si pozriete napríklad Ligu majstrov aj inde ako doma. TV Stick je skladný a ľahko prenosný, s obalom má sotva 10 centimetrov, takže v kufri vám veľa miesta nezaberie, a máte vždy so sebou svoj obľúbený šport. S ním získate aj praktickú krabičku na prenášanie zariadenia, v ktorej má každý komponent svoje bezpečné miesto.