Print this page

 

Spoločnosť ESET sa ohradzuje voči spájaniu značky spoločnosti s ktorýmkoľvek z kandidátov v prebiehajúcej prezidentskej kampani a najmä voči poškodzovaniu jej dobrého mena šírením nepodložených a klamlivých informácií.
Spoločnosť ESET sa počas celej svojej histórie správala transparentne a nikdy nepodporovala žiadnu politickú stranu ani jednotlivých kandidátov. Na druhej strane, všetci naši zamestnanci, manažéri aj majitelia spoločnosti majú právo vyjadriť svoj občiansky postoj a osobné preferencie aj formou podpory kandidátov vo voľbách v súlade s hodnotami demokracie a slobody.
Ide však o osobnú aktivitu jednotlivcov, a nie o oficiálnu pozíciu spoločnosti ESET.
Okrem hlavnej oblasti nášho podnikania, našu odbornosť a firemné hodnoty zdieľame na Slovensku prostredníctvom Nadácie ESET, ktorá podporuje množstvo verejnoprospešných aktivít – spolupráce s najväčšími slovenskými univerzitami, finančnej podpory nezávislých projektov na podporu školstva, vedy, vzdelávania a budovania občianskej spoločnosti.
Účtovníctvo spoločnosti ESET je auditované, takže akékoľvek pochybnosti či obvinenia o financovaní politických aktivít a projektov sa dajú poľahky a rýchlo rozptýliť.