Print this page

IKEA sťahuje z predaja cukrovinky marshmallow SÖTSAK SKUMTOPP, 180 g, pretože v zložení výrobku neboli uvedené jasné informácie o jednom z alergénov – mlieku.

"Bezpečnosť potravín je pre IKEA prvoradá, preto chceme našich zákazníkov upozorniť, že z predaja sťahujeme cukrovinky marshmallow SÖTSAK SKUMTOPP s minimálnou trvanlivosťou od 12. 3. 2019 do 18. 4. 2019. Zákazníkom, ktorí trpia alergiou alebo intoleranciou na mlieko alebo mliečne zložky, odporúčame cukrovinky SÖTSAK SKUMTOPP priniesť do obchodného domu IKEA, kde im v plnej výške vrátime peniaze," píše spoločnosť.

Zákazníci by vždy mali mať istotu, že potraviny, ktoré v IKEA predávame a podávame, sú bezpečné a zdravotne vyhovujúce. IKEA sťahuje z predaja cukrovinky marshmallow SÖTSAK SKUMTOPP, 180 g, pretože v zložení výrobku neboli uvedené jasné informácie o jednom z alergénov – mlieku, dodáva IKEA.

Cukrovinky obsahujú sušenú srvátku, ktorá sa získava z mlieka. To znamená, že výrobok predstavuje zdravotné riziko pre každého, kto má alergiu alebo intoleranciu na mlieko alebo mliečne zložky. Hoci je sušená srvátka uvedená v zložení výrobku, mlieko sa v ňom nespomína.

Ľudia, ktorí netrpia alergiou alebo intoleranciou na mlieko alebo mliečne zložky, sa nemusia konzumácie výrobku obávať. Zákazníkom alergickým na mlieko alebo iným, ktorých sa problém týka, odporúčame cukrovinky marshmallow SÖTSAK SKUMTOPP priniesť do obchodného domu IKEA, kde im v plnej výške vrátime peniaze. Pokladničný blok nie je potrebný.