Print this page

 

Oslobodenie poslanca Mizíka spod obžaloby je dôkazom toho, že fašisti dnes dokážu prejavovať svoju zvrátenú ideológiu tak, aby za ňu neboli potrestaní.

Hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) si bude vždy vážiť a zastávať demokratické hodnoty, a tiež bojovať proti extrémizmu, etnickej či rasovej neznášanlivosti.

Aj preto sme veľmi radi, že práve hnutie OĽANO v Európskom parlamente reprezentuje prvý rómsky europoslanec Peter Pollák, ktorý na slovenských školách dlhodobo organizuje diskusie na tému extrémizmu, a snaží sa tak študentom vysvetliť mimoriadne negatívne dopady extrémizmu na spoločnosť.

„Tak ako som vždy odsudzoval výroky a činy spojené s rasovou či inou nenávisťou, odsudzujem ich aj dnes. Považujem za zbabelcov extrémistov, ktorí sa mimo kamier tvária ako najväčší frajeri, no keď príde na lámanie chleba a prešetruje sa ich používanie fašistických symbolov či hanobenie rasy na sociálnych sieťach, vtedy sa skrývajú za náhody či za to, že nevedia používať počítače. Je to ich veľká hanba a memento pre ich voličov,“ vyjadril sa europoslanec za OĽANO Peter Pollák.