Print this page

 

 

Hnutie OBYČAJNÍ ĽUDIA a nezávislé osobnosti (OĽANO) opätovne vyzýva Petra Šufliarskeho, aby zverejnil SMS komunikáciu s M. Kočnerom, obvineným z objednania dvojnásobnej vraždy. OĽANO tiež prízvukuje, že Šufliarsky nemá čo hľadať na žiadnom poste na Generálnej prokuratúre.

Hnutie OĽANO neprekvapuje rozhodnutie NAKA stopnúť vyšetrovanie vo veci komunikácie medzi Šufliarskym a Kočnerom, keďže prezident policajného zboru Milan Lučanský je s Petrom Šufliarskym dlhoročný kamarát.

Je zarážajúce, že potom, ako predseda hnutia OĽANO Igor Matovič upozornil na priateľskú SMS komunikáciu medzi Šufliarskym a Kočnerom, P. Šufliarsky síce odišiel z funkcie prvého námestníka, no naďalej pôsobí na Generálnej prokuratúre. Človek, ktorý si vymieňa stovky priateľských SMS správ s obvineným v prípade dvojnásobnej vraždy či z falšovania zmeniek za desiatky miliónov eur, by mal Generálnu prokuratúru zďaleka obchádzať, a nemal by na nej pôsobiť ani na pozícii vrátnika.

Opätovne preto vyzývame Petra Šufliarskeho, aby zverejnil svoju SMS komunikáciu s M. Kočnerom. Zároveň vyzývame generálneho prokurátora Jaromíra Čižnára, aby P. Šufliarskeho definitívne zbavil akejkoľvek funkcie na generálnej prokuratúre.

Je nepredstaviteľné, aby človek spriaznený s ľuďmi z mafiánskych zoznamov pôsobil na tak dôležitej inštitúcii, akou je Generálna prokuratúra.

Aj tieto udalosti sú dôkazom toho, že upratovanie na Slovensku sa zďaleka nekončí. Okrem výmeny vlády je nevyhnutná aj očista najvyšších štátnych inštitúcií tak, aby mohli slušní vyšetrovatelia, prokurátori a sudcovia slobodne vykonávať svoju prácu. O to sa od začiatku snaží hnutie OĽANO a bude v tom aj naďalej odvážne pokračovať.