Print this page

Hnutie OĽANO kúpilo Andrejovi Dankovi jednosmernú letenku do gréckych Atén. Reaguje tak na vyjadrenia, ktoré smerujú k absolútnemu rozvratu štátneho rozpočtu. Slovensko by odklonili na grécku cestu, ktorá by znamenala bankrot štátu a drastické zníženie životnej úrovne všetkých ľudí.

Andrej Danko dnes v rádiu Expres vyhlásil, že verejný dlh „musíme zdvihnúť“, dlhová brzda je podľa neho „blbosť“ a ústavný zákon o nej by zrušil. Zároveň od včera tvrdí, že Slovensko by si malo požičať ďalších 8 miliárd eur. „Vyjadrenia Andreja Danka pripomínajú skoršie správanie gréckych politikov. Aj preto ho tam chceme poslať, aby zistil, aké dôsledky pre ľudí má politika, po ktorej volá. Jeho slovami - ak toto má byť jeden z najvyšších ústavných činiteľov, tak Pán Boh ochraňuj Slovensko!,“ zdôraznil líder hnutia OĽANO Igor Matovič.

„SNS štyri roky vo veľkom rozkráda Slovensko a teraz, keď zrazu vidia, že kasa je kvôli ich zlodejinám prázdna, tak Danko opäť prichádza s ďalším jeho „geniálnym nápadom“. Nezmysel, ktorý vypustil z úst, svedčí aj o tom, že voličov SNS považuje za úplných hlupákov, ktorí si neuvedomujú, že Dankov návrh by znamenal krach Slovenskej republiky,“ doplnil Matovič.

Letenka je na nedeľu 29. septembra. Andrej Danko tak môže odísť v dostatočnom predstihu pred voľbami, skôr než napácha ďalšie škody.