Print this page

Ako prvý reťazec na Slovensku Lidl ponúka zákazníkom vo všetkých svojich 137 predajniach pekárenské výrobky bez éčok: okrem rožku a kváskového pšeničného chleba bez droždia a konzervantov rozšíril ponuku o bochníky konzumného chleba 0,5 kg a 1 kg bez éčok.

Emulgátory a pridané látky sú samozrejmou súčasťou receptúr v mnohých potravinách, pekárenské výrobky nevynímajúc. Lidl v úzkej  spolupráci so svojimi dodávateľmi však dokázal, že sa to dá aj inak. Do svojej ponuky zaradil po bezéčkovom rožku aj bezéčkový konzumný chlieb vyrobený z kvalitných surovín podľa tradičného receptu. Je to ďalší krok nielen smerom k zákazníkovi, ktorý čoraz pozornejšie sleduje zloženie výrobkov, ale je to tiež krok smerom k napĺňaniu cieľov spoločenskej zodpovednosti a trvalej udržateľnosti, ktoré si spoločnosť stanovila.

Ku kilovému bochníku konzumného chleba bez éčok pribudol od polovice júna aj polkilový bezéčkový chlieb. Týmto produktom nadviazal na úspech bezéčkového rožku, ktorý sa v sieti diskontu predáva od augusta minulého roka.
„V Lidli je spoločenská zodpovednosť dôležitou súčasťou nášho každodenného života. Okrem veľkých projektov pre komunity či životné prostredie sa neustále pozeráme aj na náš sortiment,“ vysvetlil Martin Nagy, konateľ Lidl.

Slovenská republika zodpovedný za oblasť nákupu, a pokračoval: „Pracujeme na znižovaní pridaného cukru a soli v našich vlastných značkách, čoraz viac sa sústredíme na udržateľné suroviny, obmedzujeme a nahrádzame plasty. Snažíme sa ponúknuť zákazníkom kvalitné produkty, ktoré sú zdravšie, vyrobené z najlepších surovín a s ohľadom na trvalú udržateľnosť. Výsledkom tejto snahy je aj konzumný chlieb bez éčok.“