Print this page

Slovensko má nový spravodajský portál. Šéfuje mu novinár, ktorý musel odísť kvôli odhaleniu na Pašku

Portál chce bojovať proti dezinformáciám, zameraný bude predovšetkým na oblasť obrany, bezpečnosti, IT a cybersec.

Slovenský mediálny priestor sa rozšíril o ďalšieho hráča. Symbolicky v nedeľu, 17. novembra, na 30. výročie od Nežnej revolúcie odštartoval nový spravodajský portál Defence News.

Má ísť o prvý nezávislý spravodajský portál na Slovensku, ktorý sa špecializuje na oblasť obrany a bezpečnosti.

Šéfredaktorom sa stal novinár Lukáš Milan, ktorý sa dlhé roky špecializuje práve na obranu a bezpečnosť. V minulosti pôsobil v RTVS, v denníkoch Pravda, Nový Čas, či týždenníku Plus 7 dní. Odtiaľ musel odísť po tom, ako v roku 2016 zverejnil článok, ktorý odhalil podozrivé prepojenia v zdravotníctve smerujúce k expredsedovi parlamentu za SMER-SD Pavlovi Paškovi.

Týždenník Plus 7 dní v tom čase už vlastnila finančná skupina Penta, ktorá v zdravotníctve dlhodobo podniká.

„V minulosti sme to len tušili, no dnes sa jednoznačne potvrdzuje, že peniaze, známosti a moc mali v tomto štáte dlho navrch. Každý slušný človek by mal prispieť k tomu, aby si našu krajinu už nikdy žiadna skupina ľudí nemohla privlastniť. Do verejného priestoru sa navyše úspešne tlačia politici, ktorých hlavným pracovným nástrojom sú dezinformácie a polopravdy. Našou ambíciou je naopak prinášať kvalitné, overené správy a analýzy, a tak zvyšovať povedomie o dôležitosti otázok bezpečnosti a obrany. Veríme v demokraciu a chceme zamedziť vlne falošných správ, povier, klebiet, či priamo výmyslov, ktoré majú jej zmysluplnosť podkopať,“ povedal šéfredaktor Lukáš Milan.

Spravodajský portál defencenews.sk prevádzkuje spoločnosť W.R. MEDIA. Majiteľmi spoločnosti sú bývalý novinár Ivan Rudolf (TA3, TV Markíza) a Mikuláš Virág.