Print this page

V noci zo štvrtku na piatok došlo v centra Bratislavy k incidentu, po ktorom polícia zadržala ministra Laszla Solymosa. Dnes k tomu polícia zverejnila nasledujúce stanovisko:

Včera krátko po 17.00 hod sme prijali na linke 158 oznámenie o výtržnosti v priestoroch ázijskej reštaurácie na Laurinskej ulici v Bratislave. Podľa doterajších informácií dvaja muži slovne ako aj fyzicky napadli personál tejto reštaurácie, pričom po ich vykázaní jeden z mužov poškodil a rozbil sklenenú výplň vchodových dverí tejto reštaurácie. Po príchode hliadka PZ dvoch mužov - L.S. a Z.S. obmedzila na osobnej slobode a eskortovala na policajné oddelenie.

Poškodením sklenenej výplne dverí bola spôsobená škoda vo výške cca. 1.000 ,- € a zároveň bol jeden zamestnanec reštaurácie privolanou RZP prevezený k ošetreniu do jednej z bratislavských nemocníc.

Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave I začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva a vo veci trestného činu poškodzovania cudzej veci. Po vykonaní potrebných úkonov boli obaja muži prepustení.