Print this page

O2 Analytics: Počet hovorov stúpol o 10%, dátová prevádzka o štvrtinu

Mimoriadna situácia na Slovensku vzhľadom k šíreniu koronavírusu a opatrenia, ktoré k nej patria, majú značný dopad aj na slovenských operátorov, predovšetkým na vyťaženosť ich sietí.

 

„V poslednom týždni evidujeme značný nárast prevádzky, ktorá sa blíži najexponovanejším obdobiam v roku. Mimoriadna situácia na Slovensku sa premietla do nárastu volaní, ktorých počet stúpol až o 10%,“ hovorí Tereza Molnár, šéfka komunikácie O2 Slovakia.

Podľa O2 si ľudia volajú nielen častejšie, ale aj dlhšie, čo je pravdepodobne spôsobené nárastom pracovných hovorov pri práci z domu, ale aj vyšším počtom súkromných hovorov.

„Podľa štatistík sa priemerná dĺžka hovoru za posledný týždeň predĺžila zhruba o tretinu a až o štvrtinu narástla aj dátová prevádzka v našej sieti. Podobný trend sme zaznamenali aj pri našom Internete na doma, a to najmä v množstve odosielaných dát a predovšetkým vo večerných hodinách,“ dopĺňa Tereza Molnár.

„Nakoľko mnoho ľudí pracuje z domu, je toto obdobie na správu sietí náročnejšie, keďže sieťová prevádzka je  výrazne väčšia ako v inom období a pripomína najvyťaženejšie obdobia v roku. Kapacitu našej siete neustále navyšujeme, aby sa predišlo prípadným problémom v prevádzke, pričom momentálne sme dostatočne pripravení aj pre prípad ďalšieho nárastu objemu dátovej prevádzky,“ uzatvára Molnár.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O2 počas mimoriadnej situácie na Slovensku v súvislosti s koronavírusom pridalo pre zákazníkov benefity smerujúce k zlepšeniu podmienok na prácu z domu alebo trávenie voľného času. Operátor poskytol neobmedzené dáta na aplikácie v rámci svojich SMART Paušálov, ponúkol pre zákazníkov s fakturovaným programom HBO GO do 21. apríla bezplatne, päťnásobne navýšil rýchlosť dát po prečerpaní objemu v službe O2 Internet na doma, do O2 TV pridal najsledovanejšie dokumentárne a filmové kanály do 21. apríla bezplatne a pristúpil k dočasnému nespoplatneniu zákazníckej linky. Viac informácií o benefitoch nájdete na https://spolocnost.o2.sk/pre-media/o2-smart-pausal-docasne-s-neobmedzenymi-datami-v-aplikaciach a na: https://www.o2.sk/ostandoma