Print this page

Seriálový hit Pán profesor prepísal všetky doterajšie rekordy Foto: Markíza

Najsledovanejším programom dňa v oboch hlavných cieľových skupinách sa stali Televízne noviny, silnou jednotkou na trhu bola aj večerná reality šou Farma, podvečeru tradične kraľoval seriál Oteckovia.

Mimoriadne obľúbený rodinný komediálny seriál Pán profesor v pondelok, 2. novembra 2020, na obrazovkách televízie Markíza prekonal všetky svoje doterajšie rekordy. Záverečná epizóda 1. série sa v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 stala doposiaľ najsledovanejším nespravodajským programom jesennej televíznej sezóny.

Pánovi profesorovi zároveň v oboch hlavných cieľových skupinách patril post divácky najúspešnejšieho nespravodajského programu včerajšieho dňa. Premiérová časť s názvom Útek dosiahla v cieľovej skupine 12-54 absolútne rekordný rating 12,4 % a zároveň dorovnala najvyšší trhový podiel 31,4 % od jarného štartu seriálu. Konkurenčné Inkognito na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine výrazne zaostalo s podielom na trhu 15,4 %, mimoriadne Správy a komentáre a film Naše deti dosiahli na Jednotke RTVS trhové podiely 5,3 % a 4,9 %.

Pán profesor obzvlášť oslovil mladé ženy vo veku od 15 do 24 rokov, ktoré Markíze v čase vysielania seriálu zabezpečili trhový podiel až 44,3 %. Seriál plný najväčších hereckých hviezd aj skvelých mladých talentov prilákal k obrazovkám od štartu seriálu absolútne rekordných 546-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov. Medzitýždenne si Pán profesor získal na svoju stranu ďalších 20-tisíc divákov.