Print this page

V Bratislave nebude potrebné druhé kolo plošného testovania. Podľa zverejnených dát nakoniec patríme k zeleným okresom, oznámil primátor Matúš Vallo na facebooku:

Nechcem sa už vracať nazad, svoj postoj aj postoj mesta Bratislava k testovaniu sme vyjadrili dnes ráno. Nenamietame voči testovaniu ako takému, ale pýtali sme sa na zmysel testovania, ktorému chýba odporúčanie epidemiológov a vedeckých autorít. Náš pohyb počas nasledujúcich dní teda asi nebude závisieť od modrého papierika, ale je medzi vami určite veľa takých, ktorí sa aj tak budete chcieť otestovať. A to je správne. Lebo máte pochybnosť o rizikovosti svojich kontaktov, necítite sa dobre zdravotne, alebo si iba chcete potvrdiť, že nie ste infekční. Myslíme na vás a na víkend chceme v spolupráci s mestskými časťami pripraviť niekoľko odberových miest, aby sa v nich mohol otestovať každý, kto chce, alebo potrebuje.

Zoznam týchto miest zverejníme v krátkom čase a magistrát ponúkne opäť niekoľko vozidiel MHD s vlastnými odberovými tímami a s rezervačným systémom, ktorý bol použitý aj počas minulého víkendu. Buďme opatrní aj naďalej!