Print this page

Horká výzva je tu. Radegast mieri do obchodov na Slovensku Foto: Radegast

Plzeňský Prazdroj rozširuje svoje portfólio na Slovensku o pivo Radegast vo fľaši a plechovke. Jeho obľuba totiž rastie a doteraz bol k  zakúpeniu len v čapovanom variante. Po novom je k dispozícii už aj na pultoch obchodov. Dorazila tam Radegast Ryze Hořká 12, prémiový svetlý ležiak s  charakteristickou horkosťou a výraznou chmeľovou arómou.

 

Radegast, spadajúci do portfólia Plzeňského Prazdroja, reaguje na stále väčšiu obľubu čapovaného variantu svojho ležiaka Radegast Ryze Hořká 12 na slovenskom trhu. Po novom si  tak budú môcť jeho priaznivci vychutnať fľašový alebo plechovkový variant svojho obľúbeného piva, ktoré bolo niekoľkokrát ocenené v degustačnej súťaži České pivo a získalo napríklad aj  zlatú medailu v Australian International Beer Awards.

„Horká chuť piva je celosvetovým trendom a ťahá aj na Slovensku. Z našich reštaurácií a  podnikov na neho máme pozitívnu spätnú väzbu. Týmto krokom vychádzame v ústrety spotrebiteľom, ktorí si svoju obľúbenú značku žiadali tiež v obchodoch,“ hovorí Martin Grygařík, obchodný riaditeľ Plzeňského Prazdroja Slovensko.

Foto: Radegast

Prémiový svetlý ležiak Radegast Ryze Hořká 12 vyniká charakteristickou horkosťou a plnou chuťou. Výraznú chmeľovú arómu mu dodávajú tri odrody chmeľu Žatecký poloraný červeňák, Sládok a Žatecký pozdný. Radegast Ryze Hořká 12 má 36 jednotiek horkosti IBU a patrí tak, medzi široko dostupnými pivami, medzi najviac horké ležiaky na slovenskom trhu.

„Pivo Radegast sa vždy vyznačovalo vysokou horkosťou, ktorú mu vdýchol prvý sládok Jaromír Franzl, keď v pivovare Radegast v Nošoviciach 3. decembra 1970 uvaril prvú várku piva. Odvtedy sládkovia pivovaru pokračujú v tomto "horkom" odkaze a dodnes varia správne horké pivo,“ hovorí Mária Dzureková, brand manažérka značky Radegast.

Svetlý ležiak je držiteľom prvenstiev z degustačných súťaží České pivo, Australian International Beer Awards alebo z Česko-slovenského superfinále o najlepší ležiak organizovaného Prvou pivnou extraligou. Radegast je tiež nositeľom chráneného zemepisného označenia České pivo, ktoré garantuje použitie tradičných surovín a varných postupov.

Radegast Ryze Hořká 12 bude dostupná v obchodných reťazcoch Metro, Terno, Coop Jednota, CBA, Fresh, MILK-AGRO, Billa, Tesco, Kaufland a Lidl. Odporúčaná maloobchodná cena za 0,5l fľašu je 0,85 €, plechovkový variant s rovnakým objemom stojí 0,99 €.