Print this page

Minister vnútra Roman Mikulec reaguje na dnešné rozhodnutie Krajského súdu v Bratislave, ktorý prepustil z väzby štvoricu vyšetrovateľov a dočasne povereného šéfa inšpekcie:

„Spravodlivosť a čestnosť zvíťazila. Dnešný deň je toho dôkazom. Rozhodnutie krajského súdu, ktorý prepustil z väzby štvoricu vyšetrovateľov NAKA a dočasného šéfa inšpekcie je zadosťučinením pre všetkých, ktorí veria, že Slovensko je pripravené na očistný proces, akokoľvek náročné a nepríjemné to bude. Nezávislý súd vo svojom rozhodnutí uvádza, že trestné stíhanie je neopodstatnené. Je to jasný dôkaz toho, že títo ľudia robili svoju prácu podľa najlepšieho svedomia a vedomia napriek tomu, že by si niektorí priali opak. Ako napríklad poslanec Fico, ktorý zneužil túto kauzu na špinavé politické útoky a žiadal môj odchod. V tomto prípade prezumpcia neviny, ktorou tak rád argumentoval, zjavne neplatila. Ak politika prevalcujú emócie, ktoré prevážia nad raciom, je skutočne čas odísť.

Zároveň by som chcel poprosiť aj ďalších, aby vážili svoje slová. Vyjadrenia o čurillovskej mafii si po takomto rozhodnutí súdu žiadajú okrem iného aj ospravedlnenie.

Verím, že vyšetrovatelia aj dočasne poverený šéf inšpekcie budú môcť pokračovať vo svojej práci. Rovnako tak, je dnešné rozhodnutie pre všetkých poctivých a čestných policajtov jasným signálom, aby sa nenechali zastrašiť.“