Print this page

Ministerstvo financií SR a Ministerstvo školstva SR sa rozhodli uvoľniť sumu 4,1 milióna eur, ktorá pôjde ešte tento rok na pokrytie výpadku príjmov pre športové kluby.

Splnomocnenec vlády SR pre mládež a šport Karol Kučera (OĽANO) považuje tento krok za kľúčový. „Som rád, že sme našli s ministerstvom financií, ministerstvom školstva a so spoločnosťou TIPOS rozumné riešenie, ktoré pomôže zachovať úroveň financovania v rozsahu, s ktorým zväzy počítali. Konkrétne ide o poskytnutie 2 miliónov eur z ministerstva financií a 2,1 milióna eur z ministerstva školstva," povedal.

Ministerstvá poskytujú tieto peniaze najmä na sanáciu výpadku príjmov športových zväzov za posledný štvrťrok roku 2021, ktorý vznikol pre nižší výber odvodu za výherné žreby (odvod z hazardných hier pri okamžitých lotériách).

Poslanec Národnej rady SR Richard Nemec (OĽANO) si myslí, že športové kluby toto rozhodnutie ocenia. „Snažili sme sa aj na poslaneckej úrovni dosiahnuť čo najlepší výsledok spoločných rokovaní a som rád, že sa nám to podarilo. Je dôležité, aby športové zväzy následne pomáhali aj mládežníckym klubom. Verím, že naše deti budú čoskoro môcť športovať a súťažiť,” doplnil.