Print this page

Obľúbenosť e-kníh evidentne rastie. Vie to aj mediálny vydavateľský dom Ringier Axel Springer, ktorý pred pár dňami spustil e-shop s elektronickými knihami Klobook na platforme Wooky.

Tá má najširšiu ponuku na Slovensku – vyše 7000 e-kníh, viac ako stovku e-časopisov a e-novín, tri aplikácie a o pár dní pribudnú aj audioknihy.

Prostredníctvom bezplatnej aplikácie Wooky môžu záujemcovia čítať e-knihy vo svojich telefónoch, tabletoch alebo v počítači. Aplikácia je dostupná zadarmo na všetky bežné operačné systémy (iOS aj Android, zvažuje sa podpora systému Windows Phone). Navyše prvá česko-slovenská softvérová čítačka sa dočkala úplne novej verzie s mnohými vylepšeniami a funkcionalitami. „Verzia 3.0 je stabilnejšia ako predchádzajúca verzia," priznáva online manažér portálu www.ibux.sk Milan Buno.
Wooky 3.0 prináša aj mnohé nové funkcionality a vylepšenia. Napríklad pri zobrazení náhľadov a obsahu; rôzne typy zoradení, užívateľ si môže zmeniť pozadie čítanej stránky, veľkosť textu, štýl písma, medzery medzi riadkami, aj vzdialenosť od okrajov, takže čítanie na novej verzii je naozaj pohodlné. Do čítanej knihy si viete vložiť záložku a pribudne možnosť vkladať poznámky, farebne si označovať vybraný text, preposielať vybrané pasáže ap.
Užitočný je systém notifikácií, ktoré upozornia na novú knihu alebo časopis, dostupný na stiahnutie. V systéme si možno nastaviť automatické sťahovanie, len čo vyjde nové číslo časopisu, ktorý ste si predplatili, prípadne môžete čítačke povoliť sťahovanie len prostredníctvom wi-fi, čím predídete nechcenému sťahovaniu dát.
Čoraz obľúbenejšia je Wooky peňaženka, do ktorej si dobijete kredit a potom pri nákupoch sa z neho sťahuje daná suma, tvrdí M.Buno. A tiež je tu možnosť preposlať si mnohé knihy z platformy Wooky do Kindlu. Stačí si prepojiť svoj Kindle s Wooky čítačkou cez e-mailovú adresu a potom pri sťahovaní zakliknúť možnosť Zaslať do Kindle čítačky.