Print this page

Na Markízu prichádza najdrsnejšia reality šou Survivor, súťažiť budú aj známe osobnosti (FOTO) Foto: Markíza

Diváci sa môžu tešiť aj na česko-slovenskú moderátorskú dvojicu, prvú epizódu si budú môcť pozrieť už 10. januára 2022 na VOYO a následne 13. januára 2022 o 20:30 hod. vo vysielaní TV Markíza.

Televízny fenomén, ktorý patrí medzi celosvetovo najúspešnejšie formáty. Držiteľ ocenenia Emmy, ktorý zaznamenal rekordné čísla sledovanosti v desiatkach krajín po celom svete. Jedinečné dobrodružstvo, obrovská výzva a splnený sen v podobe atraktívnej finančnej výhry. Televízia Markíza prináša na Slovensko najdrsnejšiu reality šou vo svojej histórii - Survivor.

Prvú epizódu si budú môcť v exkluzívnom trojdňovom predstihu, už v pondelok 10. januára 2022, pozrieť predplatitelia streamovacej služby VOYO a následne vo štvrtok 13. januára 2022 o 20:30 hod. šou odštartuje na obrazovkách TV Markíza.
„Survivor je jednou z najväčších, najpopulárnejších a najúspešnejších reality šou na svete. Je to formát, ktorý presne zapadá do pestrej programovej ponuky TV Markíza a žne úspechy predovšetkým u mladých televíznych aj online divákov,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka TV Markíza. Vďaka koprodukcii so sesterskou českou TV Nova naberie šou na veľkosti aj náročnosti. „Sme si istí, že všetkým súťažiacim poskytneme množstvo príležitostí, aby posunuli svoje limity a našli v sebe neočakávané schopnosti,“ dodala Majeská.

Z obrovského množstva prihlásených boli vybraní 4 Slováci a 8 Česi, ktorých čaká boj o prežitie na exotickom ostrove v Dominikánskej republike. Pre ešte väčšiu divácku atraktívnosť bude ďalších 12 súťažiacich zostavených z radov známych osobností. Týchto 24 najrôznejších individualít bude na ostrove bojovať v rôznych hrách o prežitie v súťaži a celkové víťazstvo.

Slovenské celebritné farby budú reprezentovať najsledovanejší videomaker Daniel „GoGo“ Štrauch, víťazka 12. série reality šou Farma Xénia Gregušová, populárny MMA zápasník Gábor Boráros, futbalista a účastník reality šou Love Island Nathan Christián Dzaba a úspešná športovkyňa, 14-násobná šampiónka v karate Veronika Havlik. Z českých celebrít túto výzvu prijali spevák, herec a moderátor Vojtěch Drahokoupil, slovenským divákom známy ako spolumoderátor online relácie Love Island Extra, herečka, speváčka a stand-up komička Iva Pazderková, youtuberka, blogerka a moderátorka Nikola Čechová, rozhlasový a televízny moderátor Tomáš Zástěra, finalistka kuchárskej súťaže MasterChef Česko Ta Thuy Dung alias Chili, herečka a speváčka Barbora Jánová, a napokon model, herec a bývalý futbalista Matěj Paprčiak.

Súťažiaci si budú musieť poradiť nielen so svojimi súpermi, nehostinnou tropickou džungľou, nedostatkom potravy, fyzicky náročnými úlohami, ale aj sami so sebou. Aby prežili, budú si musieť vlastnoručne postaviť bezpečné prístrešie, zabezpečiť si jedlo a vodu, naučiť sa zakladať a udržiavať oheň.

Diváci sa môžu tešiť aj na skvelú česko-slovenskú moderátorskú dvojicu. Slovensko bude zastupovať Martin Šmahel, ktorý je divákom TV Markíza dobre známy ako moderátor obľúbenej online relácie Farma X-tra. Českým sprievodcom šou bude ostrieľaný športový komentátor, moderátor a znalec bojových športov Ondřej Novotný.

Reality šou vzniká v spolupráci s poprednou medzinárodnou produkčnou spoločnosťou Acun Medya Global, ktorá už zo Survivora dokázala urobiť veľký divácky hit v Turecku, Grécku, Rumunsku, či Mexiku. Formát globálne distribuuje spoločnosť Banijay Rights, celosvetový distribútor so špičkovým multižánrovým portfóliom. Od svojho vzniku v roku 1997 bol Survivor adaptovaný už v 48 teritóriách a patrí medzi najväčšie televízne fenomény posledných 25 rokov. Rok 2021 je pre formát doteraz najúspešnejší v histórii s 24 potvrdenými produkciami po celom svete.