Telekom pripravil kampaň s nepočujúcimi hercami

21.09.2013 09:21 | Tlačové správy | Slovak Telekom

Pred 100 rokmi by boli Nepočujúci hviezdy, ale môžu byť nimi pre nás aj dnes – odznie v tohtoročnej kampani Telekomu Láska nepotrebuje zvuk, v ktorej účinkujú nepočujúci herci z divadla Tiché iskry.

Spot vznikol pri príležitosti blížiaceho sa Medzinárodného týždňa Nepočujúcich (23. – 29. septembra 2013), ktorý má za cieľ upozorniť verejnosť na prítomnosť Nepočujúcich medzi nami. „Cieľom kampane je ukázať, že tieto herecké hviezdy a Nepočujúci všeobecne dokážu zažiariť aj dnes. Nepočujúci označujú za ich najväčší problém postoj spoločnosti. Tie skutočné bariéry sú v mysliach počujúcich ľudí. Na komunikáciu s Nepočujúcimi nie sú nevyhnutné iba posunky. Veľakrát stačí len jasne artikulovať, byť trpezlivý a rešpektovať ich," hovorí šéf korporátnej komunikácie Telekomu Andrej Gargulák. Spoločnosť už 11 rokov pomáha Nepočujúcim a tvorí spolu s nimi projekty, ktoré im skvalitňujú život. Špeciálna reklama sa bude vysielať v televízii počas celého týždňa Nepočujúcich.

Kampaň je inšpirovaná nemým filmom z 20. rokov. Tento žáner je medzi Nepočujúcimi obľúbený pre herecký prejav pripomínajúci pantomímu a krátke zrozumiteľné titulky. Spot sa nakrúcal starou technológiou na 35mm filmovú kameru s kľukou, ktorá umožňovala meniť rýchlosť snímania záberov. V kampani sa tak, ako minulý rok, objaví posunok „I love you". Hoci posunkový jazyk nie je medzinárodný, tento znak poznajú Nepočujúci na celom svete a vyjadrujú ním lásku. Telekom ním označil aj svoje predajne s posunkujúcimi predajcami, aby Nepočujúci vedeli, kde sa s nimi dohovoria.

V kampani účinkujú nepočujúci herci z divadla Tiché iskry Zuzana Daubnerová, Peter Vrťo a Jozef Rigo, ktorý je aj učiteľom na Strednej odbornej škole pre žiakov so sluchovým postihnutím v Bratislave. Práve v tejto škole sa bude konať v utorok 24. septembra pre verejnosť Deň otvorených dverí, ktorého hlavným partnerom je Telekom.

Program dňa nájdete tu.

Kampaň bude prebiehať aj na Facebooku, kde si fanúšikovia môžu dať do svojej profilovej fotky symbol „I love you" a súťažiť vo vytvorení vlastných titulkov k nemému filmu z reklamy.

V Deň Nepočujúcich v nedeľu 29. septembra Telekom zmení všetky svoje reklamy do štýlu nemého filmu, aby ich zatraktívnil aj pre Nepočujúcich.

Telekom používa pri slove Nepočujúci veľké N na znak spolupatričnosti k tejto komunite. Viac o tom, ako Telekom pomáha Nepočujúcim, nájdete na www.rozumiemenepocujucim.sk.

Viac o Medzinárodnom týždni Nepočujúcich:
Medzinárodný týždeň Nepočujúcich oslavujú Nepočujúci na celom svete. Počas týchto dní chcú dať najavo, že sú plnohodnotnými členmi spoločnosti a majú jej čo ponúknuť. Ide najmä o ich nadanie v oblasti kultúry, či už je to tanec, divadlo alebo výtvarné umenie. Na Slovensku tvoria asi 1 % obyvateľstva. Niektorí ľudia sa ako Nepočujúci narodia, iní stratia sluch postupne alebo v dospelosti. Väčšina z nich má isté zvyšky sluchu, ktoré môžu v každodennom živote využiť. Nepočujúci majú svoju vlastnú kultúru, ktorá im umožňuje žiť síce odlišný, ale plnohodnotný život.

Skúma mysle psychopatov. A má nový prípad

Neurologička, staršia zvláštna agentka Sayer Altairová, skúma mysle psychopatov. Po strelnom zranení je konečne zase v teréne. Do služby ju povolali, keď agent FBI vo voľnom čase pri prechádzke so psom špeciálne vycvičeným na hľadanie mŕtvol spadol do jaskyne plnej ľudských kostí...

Trump potvrdil, že USA vykonali kybernetický útok proti ruskej dezinformačnej agentúre

Americky prezident Donald Trump prvýkrát potvrdil, že Spojené štáty v roku 2018 vykonali kybernetický útok proti ruskej Agentúre pre výskum internetu (AII).

Za hackerstvo a za klamstvá o teroristoch hrozia mužovi štyri roky väzenia

Muž čelí obžalobe zo šírenia poplašnej správy spočívajúcej v tom, že v Česku zaútočia teroristi.

Chcete si požičať kolobežku, bicykel alebo zavolať si taxík cez mobilnú aplikáciu? Tieto tipy pomôžu mať peniaze v bezpečí

Objednať si odvoz, prípadne požičať si bicykel alebo kolobežku je bežné v zahraničí, ako aj na Slovensku. Tieto nové formy prepravy využívame počas dňa, ale napríklad aj na dovolenke v cudzine.

Rektor navrhol, aby vysoké školy kúpili denník Lidové noviny

Rektor Českého vysokého učení technického (ČVUT) v Praze Vojtěch Petráček navrhl, aby se vysoké školy složily a koupily Lidové noviny ze skupiny Mafra, která patří Agrofertu.

Kaczyński obvinil zahraničné médiá, že sa miešajú do volieb

Šéf poľskej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS) Jaroslaw Kaczyński obvinil zahraničné médiá z toho, že sa pred nadchádzajúcim druhým kolom hlasovania o budúcom poľskom prezidentovi miešajú do volieb.

Škoda Auto Slovensko má nového šéfa marketingu

Od júla 2020 nastáva zmena v top manažmente spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko.

Domček deduška Večerníčka zrekonštruujú a premiestnia (VIDEO)

Očakávaná obnova a rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky známeho domčeka deduška Večerníčka sa začala 6. júla 2020.

O2 poľudštilo svoju zákaznícku linku. Od prvého momentu sa s vami bude rozprávať zamestnanec linky a nie automat (VIDEO)

O2 sa rozhodlo radikálne zmeniť zážitok, s akým sa zákazník najčastejšie stretáva pri volaní na zákaznícke linky. Preto v týchto dňoch pristúpilo k vypnutiu prednahratých hlášok, ktoré slúžili na navigovanie zákazníka a prináša priame spojenie so zamestnancom zákazníckej linky  už od začiatku hovoru. Zákazník tak po novom nebude musieť počúvať vopred nahraté dlhé zoznamy možností ani zadávať žiadne čísla v menu, ale hneď po vytočení čísla 949 je privítaný a spojený s najbližším voľným asistentom.

Začal proces, v ktorom herec Depp žaluje bulvárny denník

S čiernou šatkou zakrývajúcou ústa a nos dnes prišiel na súd v Londýne hrdina Pirátov z Karibiku a hollywoodsky herec Johnny Depp.