Print this page

Vyhlásenie Andreja Kisku k antikampani Foto: Omédiách.com

V posledných troch dňoch zaplavili Slovensko letáky, ktoré sú súčasťou dlhodobej antikampane proti mojej kandidatúre na prezidenta. Dostal som o tom správy od mojich priaznivcov z viacerých miest a prakticky zo všetkých regiónov Slovenska.

 

 

Tentokrát už niet pochýb, že ide o profesionálne vyrobené letáky, distribuované v obrovskom náklade celoplošne do schránok, a teda ide o dobre pripravenú a veľmi nákladnú aktivitu v cene rádovo niekoľko desiatok tisíc eur. Toto už nie sú sociálne siete, nie je predstaviteľné, že ide o nejakú spontánnu občiansku aktivitu.

Vzhľadom na obsah letákov podal som v pondelok trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu ohovárania a trestného činu krivého obvinenia.

Pretože zároveň disponujem informáciou, zatiaľ oficiálne nepotvrdenou, o jednej distribučnej spoločnosti, ktorá tieto letáky rozširuje, očakávam, že pre orgány činné v trestnom konaní nebude problém identifikovať aj zadávateľa.

Ak nemá zadávateľ tejto antikampane dosť morálky, aby vystúpil z anonymity, očakávam od orgánov štátu také konanie, aby sa občania ešte pred konaním prvého kola volieb dozvedeli, kto proti mne vedie z úzadia túto finančne nákladnú ohováračskú antikampaň.

Rozhodol som sa kandidovať na prezidenta s vedomím, že za mnou nestojí žiadna politická strana, ani za mnou nestojí žiaden stranícky sponzor, ani za mnou nestojí žiadne médium.

Ja si svoju kampaň platím sám, a na neúplné informácie o financovaní kampaní niektorých iných kandidátov som nikdy nepoukazoval.

Nemám možnosti sebapropagácie, ako ich má kandidát vládnej strany, využívajúci pritom verejné zdroje. Rovnako som vedel, že niektorí kandidáti a ich sponzori proti mne použijú všetko, aby do druhého kola postúpil iný kandidát ako ja, a aby vo finále získal prezidentský úrad kandidát vládnej strany.

V tejto chvíli sa obraciam na svojich priaznivcov v prezidentských voľbách, aby sa nedali odradiť špinavosťami voči mne, a orgány štátu vyzývam, aby si plnili svoje povinnosti, pretože verejnosť má právo vedieť, kto objednáva a platí rozsiahlu neoficiálnu celoslovenskú antikampaň proti mojej kandidatúre.

Andrej Kiska