Piano Media a Press+ spájajú sily a vzniká tak globálny líder v oblasti plateného obsahu

09.09.2014 09:07 | Tlačové správy | Piano Media

Pomocou silnej investorskej skupiny, najväčší prevádzkovateľ riešenia pre platený obsah, Press+ a Piano Media, európsky líder v oblasti plateného obsahu, spájajú sily a vzniká tak jeden globálny poskytovateľ riešení pre digitálne predplatné.

Press+, najväčší prevádzkovateľ riešenia pre digitálne predplatné a Piano Media, európsky líder v oblasti plateného obsahu, spájajú svoje sily. Skupina investorov na čele s 3TS Capital Partners odkúpila službu Press+ od americkej spoločnosti R.R. Donnelley & Sons Co. (NASDAQ: RRD) so sídlom v Chicagu, ktorá je zaradená do zoznamu Fortune 500. Vydavatelia z celého sveta tak môžu od spoločnosti Piano Media GmbH – ktorá odteraz vlastní obidve služby – využívať najvyspelejšiu technológiu spoplatnenia, konzultačné služby v oblasti stratégií rastu digitálneho predplatného, pokročilé analytické služby a v neposlednom rade poskytovanie benchmarkingu a osvedčených postupov na základe skúseností zo 630 stránok klientov z celého sveta.

"Platený obsah má extrémny rastový potenciál po celom svete. Zaznamenali sme možnosť odkúpiť spoločnosť Press+ cez Piano Media, ktorá je súčasťou nášho portfólia a spojiť tak dvoch najväčších hráčov v tomto segmente. Vďaka tomu nová organizácia bude mať bezkonkurenčné zdroje, technológiu, dáta a expertné znalosti – klienti tak budú mať k dispozícii ešte kvalitnejšiu podporu pri budovaní nových zdrojov príjmov," povedal Pekka Mäki, správca investorskej spoločnosti 3TS, pod ktorého vedením sa tento obchod uzavrel.

Okrem 3TS Capital Partners sa na obchode spolupodieľali existujúci aj noví investori spoločnosti Piano Media, ako aws Gründerfonds (Rakúsko), Neulogy Ventures (Slovensko) a North Base Media (USA). Podmienky transakcie neboli zverejnené.

Zároveň do vedenia novej spoločnosti nastupuje Kelly Leach s dlhoročnými skúsenosťami z Dow Jones, ktorá bola predstavenstvom vymenovaná za novú generálnu riaditeľku obidvoch spoločností. Leach má bohaté skúsenosti v operatívnych a strategických funkciách v rámci tlačených a digitálnych operácií publikácie The Wall Street Journal v Spojených štátoch a v Európe. Pred nástupom do novej funkcie pôsobila ako generálna riaditeľka pre EMEA oblasť a riadila európsku edíciu publikácie The Wall Street Journal. Počas pôsobenia v Dow Jones pomáhala postaviť a zrealizovať stratégiu digitálneho predplatného The Wall Street Journal, ktorá je vlajkovou loďou Dow Jones.

"V Dow Jones som pochopila obrovský potenciál pre vydavateľov, ktorý spočíva v spoplatnení ich digitálneho obsahu," povedala Leach, "Som nadšená, že môžem viesť spoločnosť, ktorá má vedúcu pozíciu v oblasti plateného obsahu a ktorá má extrémny rastový potenciál."

Leach zdôraznila, že spojenie spoločností Press+ a Piano Media výrazne rozšíri ponuku služieb a produktov, a tak spoločnosť môže lepšie uspokojiť rapídne sa rozvíjajúce potreby vydavateľov. Ako poznamenala, "množstvo dát a informácií, ktoré Press+ a Piano získali pri analýze správania predplatiteľov v kombinácii s produktmi a službami – vrátane marketingovej podpory pre vydavateľov, predstavuje to najrozsiahlejšie portfólio v tomto segmente spomedzi všetkých spoločností na svete."

Gordon Crovitz, zakladateľ Press+ a bývalý vydavateľ The Wall Street Journal poznamenal: "Kelly Leach bude skvelá líderka. Bola veľmi výpomocná pri podpore rastu digitálneho predplatného v dobe, keď som bol zodpovedný za vydávanie Journalu. Bude zároveň skvelou zástankyňou dramatického trendu zvyšovania príjmov z plateného obsahu oproti príjmom z reklamy."

Spoločnosť Press+ bola založená v roku 2009 Stevenom Brillom a Stevenom Crovitzom, podnikateľmi pôsobiacimi v oblasti médií. Boli pioniermi takzvaného metered modelu a zároveň pravidelne zdieľali osvedčené postupy s klientmi Press+. Piano Media vstúpila na trh plateného obsahu v roku 2011 so svojím modelom národného predplatného, ktorý spustila v troch krajinách. Neskôr sa sústredila na individuálnych zákazníkov z celej Európy, ktorým poskytuje licenciu ich metered modelu. Piano taktiež vyniká v pokročilej analytike a konzultácii pri konverznej optimalizácii a zvyšovaní retencie zákazníkov.

O spoločnosti Piano Media
Piano Media GmbH so sídlom vo Viedni je európskym lídrom v poskytovaní služieb v oblasti analýzy monetizačného potenciálu internetového obsahu, riešení pre metered model a dlhodobej analýzy správania predplatiteľov. Ich služby používajú noviny, magazíny a iné elektronické médiá v Nemecku, Spojenom kráľovstve, USA, Indii, Španielsku, Poľsku, Slovinsku a na Slovensku, vrátane najväčších vydavateľských domov v Európe, ako je M. DuMont Schauberg, Verlagsgruppe Passau, DC Thomson, Agora S.A. a IBT Media. Pre viac informácií navštívte stránku www.pianomedia.com.

O spoločnosti Press+
Založená v roku 2009 podnikateľom v oblasti médií Stevenom Brillom a bývalým vydavateľom Wall Street Journal, Gordonom Crovitzom. Press+ prevádzkuje digitálne predplatné pre noviny, magazíny, online publikácie a video obsah po celom svete, vrátane niektorých spomedzi najväčších vydavateľov amerických, kanadských a britských denníkov ako Digital First Media, McClatchy, GateHouse Media, Lee Enterprises, Halifax Media, Postmedia, Independent and Romanes Media. Pre viac informácií navštívte stránku www.mypressplus.com.

O 3TS Capital Partners
3TS Capital Partners je popredný predstaviteľ v oblasti rozvojového a rizikového kapitálu, pôsobiaci v regióne strednej a východnej Európy s kanceláriami v Budapešti, Bukurešti, Istanbule, Prahe, Viedni a Varšave. 3TS sa zameriava na investície v rastových sektoroch v oblasti technológií a internetu, médií a komunikácie a technologických služieb. Medzi investorov fondu 3TS v celkovej výške €300 milliónov eur patrí napríklad EIF, EBRD, Cisco, OTP, Sitra, KfW a iní. Pre viac informácií navštívte stránku: www.3tscapital.com

365.bank si odnáša Zlatý klinec za svoje „Reklamy z obývačky“ (VIDEO)

Jarná kampaň 365 banky, v ktorej využila nový marketingový prístup, tzv. „crowdvertising“, a vyzvala ľudí, aby jej natočili spoty z pohodlia svojej obývačky, zabodovala.

Spolužitie majority s rómskou menšinou bude v Rádiu Slovensko pravidelnou témou relácie Kontakty

Rádio Slovensko sa od pondelka 21. septembra v publicistickej relácii Kontakty bude v dvojtýždňovej periodicite venovať otázkam života rómskej národnostnej menšiny.

Trump v USA zablokuje TikTok a WeChat

Administratíva prezidenta Donalda Trumpa od nedele v Spojených štátoch zablokuje možnosť sťahovať aplikácie TikTok a WeChat, ktoré sú v čínskom vlastníctve.

Navaľnyj na Instagrame popisuje svoj stav a ako sa našla fľaša, v ktorej mohla byť jeho otrava (FOTO)

Zdravotný stav ruského opozičného politika Alexeja Navaľného sa ďalej zlepšuje, aj keď pomaly. Kritik ruského prezidenta Vladimira Putina o tom dnes sám informoval na sociálnej sieti Instagram, kde tiež zverejnil svoju fotografiu z prechádzky po schodisku.

4 typy dátožrútov a 4 tipy na dokonalý smartfón pre každého z nich

V obchodoch je toľko špičkových smartfónov, ktoré dnes dokážu viac, než akýkoľvek starší notebook! Nie každý však musí vo vrecku nosiť mobil za vyše 1 000 eur. Niekto používa mobil len zriedka, iní sa od neho neodlepí po celý deň.

Celebrity ohlásili pauzu od Instagramu na protest proti Facebooku

Niektoré americké a britské celebrity sa na celý deň odmlčali na platformách prevádzkovaných spoločnosťou Facebook, aby tak upozornili na problémy sociálnych sietí s nenávistnými prejavmi a dezinformáciami.

Poslankyňa Tabak sa síce za kontroverznú fotku ospravedlnila, no šíri ju ďalej (FOTO)

Aj poslankyňa Romana Tabak sa rozhodla pripomenúť deň obetí holokaustu, no dosť nešťastným spôsobom.

ČT se nemusí ospravedlniť Agrofertu za reportáže

Česká televize (ČT) se nemusí omlouvat koncernu Agrofert za to, že ho ve dvou reportážích spojila s odvoláním ředitele příbramského finančního úřadu. Pražský městský soud dnes zamítl žalobu, ve které společnost tvrdila, že reportáže poškodily její pověst.

Úrad verejného zdravotníctva má nového šéfa komunikácie

Úrad verejného zdravotníctva má nového riaditeľa sekcie komunikácie a medzinárodných vzťahov.

Čínska firma zhromažďovala dáta o prominentoch zo západu, dokonca aj o ich deťoch

Čínska firma Zhenhua Data Technology, ktorá sa na svojom už vypnutom webe označovala za pioniera vo využívaní dát pre hybridné vojnu, vplyvných ľudoch zo západu, ktorý z čínskej firmy unikol.