Piano Media a Press+ spájajú sily a vzniká tak globálny líder v oblasti plateného obsahu

Pomocou silnej investorskej skupiny, najväčší prevádzkovateľ riešenia pre platený obsah, Press+ a Piano Media, európsky líder v oblasti plateného obsahu, spájajú sily a vzniká tak jeden globálny poskytovateľ riešení pre digitálne predplatné.

Press+, najväčší prevádzkovateľ riešenia pre digitálne predplatné a Piano Media, európsky líder v oblasti plateného obsahu, spájajú svoje sily. Skupina investorov na čele s 3TS Capital Partners odkúpila službu Press+ od americkej spoločnosti R.R. Donnelley & Sons Co. (NASDAQ: RRD) so sídlom v Chicagu, ktorá je zaradená do zoznamu Fortune 500. Vydavatelia z celého sveta tak môžu od spoločnosti Piano Media GmbH – ktorá odteraz vlastní obidve služby – využívať najvyspelejšiu technológiu spoplatnenia, konzultačné služby v oblasti stratégií rastu digitálneho predplatného, pokročilé analytické služby a v neposlednom rade poskytovanie benchmarkingu a osvedčených postupov na základe skúseností zo 630 stránok klientov z celého sveta.

"Platený obsah má extrémny rastový potenciál po celom svete. Zaznamenali sme možnosť odkúpiť spoločnosť Press+ cez Piano Media, ktorá je súčasťou nášho portfólia a spojiť tak dvoch najväčších hráčov v tomto segmente. Vďaka tomu nová organizácia bude mať bezkonkurenčné zdroje, technológiu, dáta a expertné znalosti – klienti tak budú mať k dispozícii ešte kvalitnejšiu podporu pri budovaní nových zdrojov príjmov," povedal Pekka Mäki, správca investorskej spoločnosti 3TS, pod ktorého vedením sa tento obchod uzavrel.

Okrem 3TS Capital Partners sa na obchode spolupodieľali existujúci aj noví investori spoločnosti Piano Media, ako aws Gründerfonds (Rakúsko), Neulogy Ventures (Slovensko) a North Base Media (USA). Podmienky transakcie neboli zverejnené.

Zároveň do vedenia novej spoločnosti nastupuje Kelly Leach s dlhoročnými skúsenosťami z Dow Jones, ktorá bola predstavenstvom vymenovaná za novú generálnu riaditeľku obidvoch spoločností. Leach má bohaté skúsenosti v operatívnych a strategických funkciách v rámci tlačených a digitálnych operácií publikácie The Wall Street Journal v Spojených štátoch a v Európe. Pred nástupom do novej funkcie pôsobila ako generálna riaditeľka pre EMEA oblasť a riadila európsku edíciu publikácie The Wall Street Journal. Počas pôsobenia v Dow Jones pomáhala postaviť a zrealizovať stratégiu digitálneho predplatného The Wall Street Journal, ktorá je vlajkovou loďou Dow Jones.

"V Dow Jones som pochopila obrovský potenciál pre vydavateľov, ktorý spočíva v spoplatnení ich digitálneho obsahu," povedala Leach, "Som nadšená, že môžem viesť spoločnosť, ktorá má vedúcu pozíciu v oblasti plateného obsahu a ktorá má extrémny rastový potenciál."

Leach zdôraznila, že spojenie spoločností Press+ a Piano Media výrazne rozšíri ponuku služieb a produktov, a tak spoločnosť môže lepšie uspokojiť rapídne sa rozvíjajúce potreby vydavateľov. Ako poznamenala, "množstvo dát a informácií, ktoré Press+ a Piano získali pri analýze správania predplatiteľov v kombinácii s produktmi a službami – vrátane marketingovej podpory pre vydavateľov, predstavuje to najrozsiahlejšie portfólio v tomto segmente spomedzi všetkých spoločností na svete."

Gordon Crovitz, zakladateľ Press+ a bývalý vydavateľ The Wall Street Journal poznamenal: "Kelly Leach bude skvelá líderka. Bola veľmi výpomocná pri podpore rastu digitálneho predplatného v dobe, keď som bol zodpovedný za vydávanie Journalu. Bude zároveň skvelou zástankyňou dramatického trendu zvyšovania príjmov z plateného obsahu oproti príjmom z reklamy."

Spoločnosť Press+ bola založená v roku 2009 Stevenom Brillom a Stevenom Crovitzom, podnikateľmi pôsobiacimi v oblasti médií. Boli pioniermi takzvaného metered modelu a zároveň pravidelne zdieľali osvedčené postupy s klientmi Press+. Piano Media vstúpila na trh plateného obsahu v roku 2011 so svojím modelom národného predplatného, ktorý spustila v troch krajinách. Neskôr sa sústredila na individuálnych zákazníkov z celej Európy, ktorým poskytuje licenciu ich metered modelu. Piano taktiež vyniká v pokročilej analytike a konzultácii pri konverznej optimalizácii a zvyšovaní retencie zákazníkov.

###

O spoločnosti Piano Media
Piano Media GmbH so sídlom vo Viedni je európskym lídrom v poskytovaní služieb v oblasti analýzy monetizačného potenciálu internetového obsahu, riešení pre metered model a dlhodobej analýzy správania predplatiteľov. Ich služby používajú noviny, magazíny a iné elektronické médiá v Nemecku, Spojenom kráľovstve, USA, Indii, Španielsku, Poľsku, Slovinsku a na Slovensku, vrátane najväčších vydavateľských domov v Európe, ako je M. DuMont Schauberg, Verlagsgruppe Passau, DC Thomson, Agora S.A. a IBT Media. Pre viac informácií navštívte stránku www.pianomedia.com.

O spoločnosti Press+
Založená v roku 2009 podnikateľom v oblasti médií Stevenom Brillom a bývalým vydavateľom Wall Street Journal, Gordonom Crovitzom. Press+ prevádzkuje digitálne predplatné pre noviny, magazíny, online publikácie a video obsah po celom svete, vrátane niektorých spomedzi najväčších vydavateľov amerických, kanadských a britských denníkov ako Digital First Media, McClatchy, GateHouse Media, Lee Enterprises, Halifax Media, Postmedia, Independent and Romanes Media. Pre viac informácií navštívte stránku www.mypressplus.com.

O 3TS Capital Partners
3TS Capital Partners je popredný predstaviteľ v oblasti rozvojového a rizikového kapitálu, pôsobiaci v regióne strednej a východnej Európy s kanceláriami v Budapešti, Bukurešti, Istanbule, Prahe, Viedni a Varšave. 3TS sa zameriava na investície v rastových sektoroch v oblasti technológií a internetu, médií a komunikácie a technologických služieb. Medzi investorov fondu 3TS v celkovej výške €300 milliónov eur patrí napríklad EIF, EBRD, Cisco, OTP, Sitra, KfW a iní. Pre viac informácií navštívte stránku: www.3tscapital.com