Print this page

Známy prírodovedec M. Saniga: Ako sa mi vrátil zrak Foto: Lumen

Známy milovník prírody a vedecký pracovník Ústavu ekológie a lesa SAV Miroslav Saniga bude jedným z hlavných ťahákov tohtoročného Dňa otvorených dverí v Rádiu Lumen.

Svoj životný príbeh rozpovie na Starých Horách, kde sa celodenný program slovenskej katolíckej stanice začína.

V sobotu predpoludním 3. septembra privíta Rádio Lumen všetkých priaznivcov a návštevníkov na pútnickom mieste Staré Hory neďaleko Banskej Bystrice. Odtiaľ odvysiela Svätú omšu v priamom prenose, ktorá sa začína o 10:30. Po nej dostane slovo obľúbený prírodovedec Miroslav Saniga. Prítomným prezradí aké mimoriadne veci si pred rokmi prežil práve na Starých Horách, keď ho zrádzali jeho oči.

Popoludňajší program sa rozbehne naplno v Banskej Bystrici na Kapitulskej 2 od 13:00 do 16:00. Miroslav Saniga má v priestoroch rádia pre malých aj veľkých návštevníkov prichystané pútavé rozprávanie o prírode a aj súťaže o ceny z jeho vtáčej záhradky.

Výnimočnosťou historickej budovy rádia, kde v minulosti bývali jezuiti je to, že vo svojich útrobách skrýva aj kaplnku sv. Michala Archanjela. Záujemci tak majú mimoriadnu príležitosť zavítať do chrámu, ktorý využívajú výlučne zamestnanci rádia. Spoznajú tiež priestory hudobnej redakcie a stanú sa súčasťou živého vysielania.

Práve v sobotu bude predstavený aj nový LUMEN klub s mnohými výhodami pre poslucháčov. Navyše je tu lákadlo aj pre najmenších návštevníkov, ktorých hneď pri vchode do rádia privíta známy kamarát z detskej relácie Svetielko – Jinglík. Atmosféru tohto dňa budú môcť zažiť aspoň sprostredkovane aj poslucháči, ktorí nemôžu prísť. Špeciálne vysielanie je na programe od 13:00 do 16:00.
Dvere svojich štúdii otvoria v rovnakom čase aj redaktori Rádia Lumen v Bratislave na Kapitulskej 22 a v Košiciach na Alžbetinej 14.