Rigoletto v exkluzívnom obsadení

Rigoletto v exkluzívnom obsadení Foto: SND

V piatok 20. januára 2017 privítame na scéne Opery SND skvelú sopranistku, bratislavskú rodáčku etablovanú na svetových scénach, Simonu Houda Šaturovú. Predstaví sa ako Gilda vo Verdiho opere Rigoletto. Túto rolu stvárnila už na takých prestížnych scénach akou je napríklad opera v Bruseli v réžii mága Roberta Carsena.


„Gilda bola pred rokmi po mnohých komických postavách moja prvá tragická rola a bola som šťastná, že môžem konečne na javisku zomrieť. Spievala som ju v troch produkciách. A práve bruselský Rigoletto v réžii Roberta Carsena bol pre mňa obrovským zážitkom a prehodnotením mojej interpretácie tejto postavy. Z bežného operného príbehu o láske sa pre mňa stala napínavá dráma o obetovaní sa. Navyše ária „Caro nome", počas ktorej som lietala na hojdačke šesť metrov nad javiskom, bol geniálny nápad ako sprostredkovať divákovi pocity zamilovanej Gildy vznášajúcej sa v iných sférach. Odvtedy, vždy keď ju spievam, aspoň na chvíľu privriem oči, aby som sa znovu vznášala", hovorí o svojej Gilde Simona Šaturová.

Umelkyňa patrí medzi mimoriadne žiadané a oceňované sopranistky - tlieskali jej v Carnegie Hall v New Yorku, rovnako ako v Paríži, Londýne, Ríme, v Buenos Aires i Osake, na festivaloch v Salzburgu, či Edinburgu. Trblietavý soprán, obdivuhodná technika a štýlovosť charakterizujú interpretačné umenie Simony Houda Šaturovej, držiteľky nemeckej Supersonic Award a tiež Ceny nemeckých kritikov.

Rigoletto so Simonou Houda Šaturovou je na programe v piatok 20. januára 2017 o 19.00 v novej budove SND. V postave Rigoletta sa predstaví ďalší hosť, ruský barytonista Alexander Krasov, ktorý sa už úspešne prezentoval napríklad v Deutsche Oper Berlin, Viedenskej štátnej opere i na scéne Palm Beach Opera.

Pod taktovkou Martina Leginusa ďalšie postavy stvárnia sólisti Opery SND Tomáš Juhás (Vojvoda), Ján Galla (Sparafucule), Denisa Hamarova (Maddalena), Denisa Šlepkovská (Giovanna), Sergej Tolstov (Monterone) a ďalší.
Využite jedinečnú príležitosť navštíviť predstavenie opery Giuseppe Verdiho Rigoletto 20. januára 2017 v exkluzívnom obsadení.

Vstupenky si môžete zakúpiť on-line na stránke www.snd.sk alebo v našich pokladniciach. Pokiaľ uprednostňujete rezerváciu, je vám k dispozícii telefónne číslo +421 2 204 72 289 alebo e-mail Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..