Pre vstup na Úrad vlády SR potrebujú novinári akreditačné preukazy

Vzhľadom na aktuálne platné opatrenia pre pohyb osôb v priestoroch Úradu vlády SR by sme zástupcov médií radi upozornili na potrebu permanentného nosenia vydaných akreditačných preukazov pri vstupe a počas pohybu na Úrade vlády SR. Pri absencii uvedeného preukazu sa totiž vystavujú riziku, že im zo strany bezpečnostných zložiek nebude umožnený vstup na mediálne podujatia na Úrade vlády SR. Na základe vydaného akreditačného preukazu zástupcovia médií prechádzajú kontrolou pri vstupe do objektu úradu vlády, aby sa následne dostali do priestorov určených na mediálne podujatia.

Zároveň upozorňujeme, že akreditačné preukazy sú vždy vystavené na meno a priezvisko + číslo občianskeho preukazu. Prosíme preto zástupcov médií, ktorí žiadajú o vydanie akreditačného preukazu, aby uvádzali svoje meno a priezvisko v správnom tvare a vždy zadávali platné číslo občianskeho preukazu. V opačnom prípade bude akreditačný preukaz s nesprávnymi údajmi považovaný za neplatný. Žiadosť o akreditačný preukaz pre vstup na Úrad vlády SR je potrebné zasielať na adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.<mailto:Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.> K žiadosti okrem údajov o mene, priezvisku, čísle občianskeho preukazu každý zástupca médií uvádza aj názov redakcie a pripojí aktuálnu fotografiu tváre.

V prípade zmeny redakcie (alebo iného mediálneho pracoviska) si dovoľujeme každého už akreditovaného novinára požiadať o nahlásenie aktualizovaných údajov, a to vždy na adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.<mailto:Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.>
Súčasne, ak zástupca médií skončí prácu v médiách, prosíme o vrátenie vystaveného akreditačného preukazu Tlačovému a informačnému odboru Úradu vlády SR, a to jeho doručením priamo na Úrad vlády SR.

Technické informácie zasielame s cieľom upriamiť pozornosť na niektoré zistenia, ktoré vyplynuli priamo z praxe alebo boli vygenerované zo zaslaných žiadostí o akreditáciu. Samozrejme, v prípade potreby sme pripravení operatívne reagovať.