Print this page

 Futbaloví fanúšikovia z celej Európy už netrpezlivo čakajú na začiatok Majstrovstiev Európy futbalistov do 21 rokov, ktoré sa uskutočnia od 16. do 30. júna 2017 v susednom Poľsku.

Po sedemnástich rokoch sa na kontinentálnom futbalovom šampionáte predstaví aj reprezentácia Slovenska. Na turnaji sa okrem výberu Pavla Hapala zúčastnia aj futbalové tímy Poľska, Švédska, Anglicka, Portugalska, Srbska, Španielska, Macedónska, Talianska, Nemecka, Česka a Dánska.

Majstrovstvá Európy do 21 rokov sú pre mladých hráčov kľúčovým prechodom medzi mládežníckym futbalom a vrcholnou medzinárodnou scénou. V minulosti už veľa hviezd ukázalo svoj nesporný talent práve na tejto úrovni.

V Poľsku bude mať príležitosť zažiariť viac hráčov než kedykoľvek predtým, keďže prvýkrát sa predstaví až dvanásť mužstiev. Mladí „sokolíci" sa pod vedením trénera Pavla Hapala predstavia v skupine A spolu s domácimi Poliakmi, obhajcami titulu zo Švédska a Anglickom.

Slovenskí futbaloví fanúšikovia si budú môcť prestížny európsky šampionát do 21 rokov vychutnať na obrazovkách televízií Markíza a Dajto.

„Divákom ponúkneme všetkých 21 zápasov, z toho až 18 v priamom prenose a 3 zo záznamu, pričom otvárací súboj s domácim výberom Poľska odvysielame v piatok 16. júna 2017 na Markíze. Priaznivcom futbalu ponúkneme okrem priamych prenosov aj reportáže z prípravy našich hráčov, zo zákulisia samotného šampionátu, či reakcie trénerov a hráčov po zápasoch našej reprezentácie," povedal Martin Lisý, vedúci športovej redakcie TV Markíza.

„Televízia Markíza sa ukázala už počas kvalifikácie ako prínosný partner, takže pokračovanie spolupráce aj počas európskeho šampionátu je len logickým vyústením obojstranne seriózneho prístupu. Reprezentačná dvadsaťjednotka si zaslúži priestor aj kreativitu pri prezentovaní jej výkonov, táto televízia bola a je zárukou, že sa mužstvu dostane všetkého dostatok tak, aby mal z futbalu v jej podaní zážitok náš fanúšik i divák Markízy," vyjadril sa riaditeľ SFZ Marketing Jaroslav Šišolák.
Komentátormi zápasov budú Slávo Jurko a Miroslav Špaček, ktorých diváci poznajú aj z pravidelných priamych prenosov z domácej Fortuna ligy na Dajto.

Futbalovým štúdiom budú divákov sprevádzať Števo Eisele a Dano Očenáš a priamo v Poľsku bude mapovať úspechy našich „sokolíkov" redaktor Peter Filo s kameramanom Petrom Dodekom ml. V úlohe hostí a spolukomentátorov sa predstavia futbalové osobnosti ako Samo Slovák, Jozef Valachovič, Martin Poljovka, či Laco Molnár.