Večer tanečného umenia VŠMU a Baletu SND

Večer tanečného umenia VŠMU a Baletu SND Foto Peter Brenkus

Balet SND v rámci svojich edukačných projektov rozvíja už štvrtý rok úzku spoluprácu s Katedrou tanečnej tvorby VŠMU a v rámci projektu Choreografický ateliér pripravuje spoločné predstavenia študentov katedry a tanečníkov Baletu SND.

 


V snahe objaviť pre slovenský tanec nové talenty organizujú tieto dve kľúčové inštitúcie

 

Večer tanečného umenia VŠMU a Baletu SND, ktorému už tretí rok patrí jeden májový večer v historickej budove SND. Tento rok, v sobotu 19. mája, bude predstavenie tanečnej tvorby mladých slávnostnejšie - Katedra tanečnej tvorby Hudobnej a tanečnej fakulty VŠMU si pripomína 65. výročie svojej existencie. Bola založená v akademickom roku 1951/1952 ako samostatná katedra Hudobnej fakulty VŠMU so študijnými zameraniami choreografia, pedagogika tanca a neskôr aj teória tanca. Pri zrode katedry a jej prvom rozlete stáli významné umelecké a vedecké osobnosti, a status odbornosti a kvality si zachováva dodnes.

Večer tanečného umenia VŠMU a Baletu SND bude prezentáciou diplomových a záverečných prác choreografov a umeleckých výkonov študentov Katedry tanečnej tvorby VŠMU. Predstavia sa na ňom členovia Baletu SND, žiaci Súkromného konzervatória na Zádielskej 12 z Košíc a študenti VŠMU. Hosťom večera bude umelecký súbor Lúčnica. Na predstavení budú významné osobnosti, ktoré pôsobili a pôsobia na Katedre tanečnej tvorby Hudobnej a tanečnej fakulty VŠMU.

Balet SND otvoril dvere mladým talentom z VŠMU, ktorí sa vďaka tomu umelecky i profesionálne rozvíjajú, ale tiež poznávajú tradíciu a trvalé hodnoty. Večer tanečného umenia VŠMU a Baletu SND bude prezentáciou úspešnej spolupráce, dôstojnou oslavou výročia

Katedry tanečnej tvorby HTF VŠMU a dôkazom zmysluplnosti jej existencie.

Vstupenky si môžete zakúpiť v pokladniciach SND online na www.eurokontext.sk. Ak uprednostňujete rezerváciu, je vám k dispozícii telefónne číslo +421 2 204 72 289.