Mobilné hry budú vládnuť najbližšiemu Mobile Monday Bratislava

Štvrté stretnutie Mobile Monday Bratislava bude patriť najsilnejšej skupine aplikácií medzi používateľmi – mobilným hrám. Na podujatí v bratislavskom The Spot na Námestí SNP vystúpia tvorcovia hier s miliónmi stiahnutých aplikácií spolu s vývojármi, ktorí sú so svojimi dielami ešte na začiatku.

„Nedávna konferencia SXSW v americkom Austine opäť potvrdila, že hrami sa treba vážne zaoberať. Práve hry môžu byť pri využití moderných technológií novou cestou pre vzdelávanie," povedal Štefan Vadocz, projektový manažér Mobile Monday Bratislava.
V pondelok 25. marca 2013 sa postupne od 17:00 predstavia:
- Zdenka Vavrovičová z agentúry TNS Slovensko s prezentáciou na tému Aktuálne trendy na mobilnom trhu
- Lubomír Havran z Binarts s hrou Slovný duel
- Tím Buckle Up s hrou Veľkonočná vajcovka
- Ján Mikláš z Yomio s hrou Vláčik so zvieratkami
- Povol Buday z portálu Sector s témou recenzií hier
- Dušan Šimonovič z Electronic Arts s témou budovania komunity okolo hier
- Anna Porizková z Madfinger Games s témou marketing mobilných hier
Účasť na podujatí je voľná. Tému najbližšieho Mobile Monday Bratislava si účastníci zvolili hlasovaním na sociálnych sieťach. Zámerom organizátorov je v roku 2013 realizovať spolu štyri takéto stretnutia.

Mobile Monday (www.mobilemonday.sk) je celosvetové hnutie, ktoré vzniklo v roku 2000 vo Fínsku a ktorého cieľom je podpora tvorby mobilných aplikácií a zdieľanie skúseností medzi vývojármi. Prvý Mobile Monday sa na Slovensku uskutočnil v júni 2012 v Bratislave. Partnermi Mobile Monday Bratislava sú Neopublic Porter Novelli, Tatrabanka, a.s., co-workingový priestor The Spot – kreatívny priestor a Instando. Mediálnymi partnermi sú Hospodárske noviny a Mojandroid.sk