Nepotrebné mobilné telefóny pomáhajú aj naďalej. Viac ako osemtisíc eur pomôže tentokrát Magne

Nepotrebné mobilné telefóny pomáhajú aj naďalej. Viac ako osemtisíc eur pomôže tentokrát Magne

 Kúpa nového mobilného telefónu prirodzene podporuje myšlienku zbaviť sa toho starého. Možnosť priniesť nepotrebné telefóny do predajne Orangeu a ich profesionálnou likvidáciou zároveň podporiť aj dobrú vec využilo v trinástom pokračovaní dlhodobej zbierky mobilných telefónov množstvo zákazníkov. Do predajní operátora priniesli za posledné tri mesiace 16 287 zariadení. Orange každý z nich premení na 50 centov a tentokrát ich venuje neziskovej organizácii Magna – deti v núdzi.

 

 

Počas trvania všetkých trinástich zberných období nepotrebných mobilných zariadení priniesli zákazníci do predajní Orangeu už 238 515 mobilov. K tomuto objemu pomohlo nedávno ukončené trináste obdobie, do ktorého sa zapojilo 5 441 zákazníkov. Tí spolu odovzdali 16 287 nepotrebných mobilných zariadení. Každé z nich čaká rovnaký osud, pričom pomôže hneď dvakrát. Jednak jeho ekologické zlikvidovanie chráni samotnú prírodu a vďaka tomuto projektu sa každé zariadenie premení na 50 centov určených na podporu dobrej veci - na poskytovanie zdravotnej a sociálnej starostlivosti pre deti a ich rodiny počas humanitárnych kríz, konfliktov, epidémií, hladomoru a prírodných katastrof. Vďaka nepotrebným mobilom a ekologicky cítiacim zákazníkom organizácii Magna poputuje suma 8 143,50 eur.

Dlhodobá ekologická iniciatíva spoločnosti Orange takto pomáha už od roku 2013 a je dôkazom toho, že aj nepotrebné telefóny nie sú vždy úplne na zahodenie. Zber starých mobilov pod hlavičkou „Zo svojho starého mobilu chcem dostať to najlepšie" pokračuje aj v ďalších mesiacoch. Nasledujúca zbierka potrvá od 1. júna do 30. septembra 2017 a finančný výťažok z nej bude určený pre nezávislé záujmové združenie občanov a právnických osôb Liga za duševné zdravie. Tentokrát 50 centov z každého odovzdaného a ekologicky zrecyklovaného telefónu finančne pomôže organizácii, ktorej poslaním je aktívna podpora duševného zdravia. Pôsobí najmä na poli zlepšenia podmienok a života duševne chorých, ako aj v oblasti prevencie duševných porúch. Zákazníci, ktorí do konca septembra 2017 odovzdajú svoj starý mobil v predajni Orangeu môžu navyše každý mesiac hrať o 10 špičkových telefónov Huawei P10.

Viac informácií o aktuálnej zbierke nepotrebných mobilných telefónov nájdete na tejto linke.

Prehľad organizácií doteraz podporených v súťaži v zbere starých mobilov